۱.مقدمه

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در سال ۱۳۸۶ جواز رسمی فعالیت خود را از وزارت تحصیلات عالی ج ا.ا بدست آورده است، و به فعالیت آغاز و بعد از اخذ امتحان کانکور به تعداد ۴۲ نفر محصل را جذب و در پروگرام تحصیلی شامل نمود. فعلاً در مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ به تعداد "۴۳۱" محصل که ۲۳۶ نفر طبقه ذکور و ۱۹۵ نفر اناث مصروف آموزش هستند. که از نظر ما پذیریش محصلین مستعد و تربیت داکتران لایق اولویت دارد. وکیفیت را نسبت به کمیت ترجیع میدهیم. در این مدت زمان به تعداد ۳۰ محصل و اضافه تر از آن را بدون توجه به مزایای مالی محروم از تحصیل نموده ایم. ما به کیفیت و صحت مردم توجه جدی داریم .

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ دارای سه پوهنحی فعال در رشته های طب، ستوماتولوژی و فارمسی می باشد، فاکولته طب از شروع تاسیس تا فعلآ شش دوره فارغ به جامعه تقدیم نموده است که فعلآ در شفاخانه های دولتی و شخصی مصروف خدمت هستند. البته فارغان این پوهنحی بعد از اخذ امتحان دخول در پروگرام تخصص وزارت محترم صحت و تحصیلات عالی  با اخذ نمرات عالی به شفاخانه های درجه اول پایتخت معرفی گردیده اند.

از پوهنحی ستوماتولوژی یک دورفارغ التحصیل به جامعه تقدیم گردیده است که فعلآ فراغت ایشان طی مراحل قانونی خود را می گذراند.

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ برای پیشبرد کار های خویش دارای چهار دیپارتمنت فعال در بخش های جنرل ساینس، پاراکلینیک، داخله و جراحی دارد. این دیپارتمنت ها به شکل مشترک در هر سه پوهنحی فعالیت می نماید.

برای فعالیت های هر چه بهتر در مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ کمیته های کاری مثل کمیته تحقیقاتی، کمیته انکشاف و تجدید کریکولم، کمیته فرهنگی، کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی، کمیته نظم و دسپلین، کمیته امتحانات، کمیته نشرات، کمیته بهبود تدریس، کمیته امور جندر و در این اواخر کمیته فعالیت های الکترونیکی نیز فعال گردیده است.

تدریس در این مؤسسه در یک سال دو سمستر اصلی بهاری و خزانی و سمستر های کوتاه مدت تابستانی و زمستانی برای اعاده کریدت های نا موفق دایر می گردد. سیستم درسی در این مؤسسه کریدیت می باشد و در نصاب هفت ساله خویش در طب، دو سمستر اول و دوم پوهنحی ستوماتولوژی و دو سمستر پوهنحی فارمسی میتود جدید تدریس OBE, SCL آغاز نموده ایم که به موفقیت به پیشبرده می شود.

 

 

 

 

 

 

 

پیام رئیس مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ پیرامون تکمیل گزارش ارزیابی خودی خزان (۱۳۹۶)

من خوشحال هستم که توانسته ایم در این مدت زمان در راستای تضمین کیفیت و اعتباردهی در مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ کار هایی را انجام بدهیم که سبب پیشرفت در ارتقای کیفیت گردیده است. ما امروز شاهد تکمیل گزارش ارزیابی خودی مؤسسه در مرحله دوم می باشیم.

پروسه ارزیابی خودی که مطابق معیارهای جدید یازده گانه تضمین کیفیت و اعتباردهی براه انداخته شده بود با معیاری سازی و تجدید پلان استراتیژیک مؤسسه آغاز و با ترتیب پلان عملیاتی و سند مسیریابی برای یک سال و آماده ساختن اسناد متمم تایید کننده گزارش ارزیابی خودی به پایان رسید.

جای افتخار است که مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در بین موسسات تحصیلات عالی خصوصی در مرحله دوم اعتباردهی قرار می گیرد. این دست آورد را نتیجه فعالیت همه جانبه مسؤلین این نهاد تحصیلی و همکاری های بی شایبه ریاست محترم تضمین کیفیت و اعتباردهی وزارت محترم تحصیلات عالی و مؤسسه HEDP  میدانم و اظهار سپاس و امتنان را از ایشان می نمایم. جا دارد که در اینجا از مرکز اعتلای کیفیت و اعتباردهی پوهنتون علوم طبی کابل نسبت به همکاری های همیشه گی ایشان در این زمینه سپاسگذاری نمایم.

 

ریس مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ

 

 


 

۲.  معلومات راجع به سوابق مؤسسه

۲.۱  سوابق  مؤسسه

  • نوع مؤسسه (خصوصی)
  • موقعیت چهارراهی سلیم کاروان- ایستگاه اخیر قلعه فتح الله خان- ناحیه دهم شاروالی کابل
  • تعداد محلات (یک محل)

۲.۲ تاریخچه مؤسسه

  • سال تأسیس ۱۳۸۶
  • چگونگی تأسیس مؤسسه: مؤسسه تحصیلات عالی طبی و شفاخانه چراغ در سال ۱۳۸۵ نظر به درخواست جداگانه که بمقام وزارت محترم تحصیلات عالی ارایه گردیده بود بعد از حکم شماره ۱۹۸۸۲ مورخ ۲۹-۱۱-۱۳۸۵معین محترم وزارت تحصیلات عالی، نصاب درسی مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در جلسه مورخ ۱۲-۶-۱۳۸۶ ریاست انسجام امور اکادمیک تحت موضوع شماره ۴ ارزیابی و تایید گردید. که بعدآ  به مقام محترم شورای وزیران آنزمان پیشنهاد گردیده و مورد تصویب شورای وزیران تحت مصوبه شماره (۴۹) مورخ ۲۰-۱۲-۱۳۸۶  قرار گرفت و ذریعه مکتوب شماره ۱۳۰/۱۰۰ دارالانشأی شورای وزیران و کاپی شماره ۲۷۹ مورخ ۷-۱-۱۳۸۷ به ریاست محترم انسجام امور اکادمیک خبر داده شده بود. و مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ به حیث یک نهاد علمی تحصیلی خصوصی به طور رسمی ثبت گردید. بالاخره جواز فعالیت خود را با ایجاد یک فاکولته طب از وزارت تحصیلات عالی بدست آورده و در خزان سال ۱۳۸۷ رسمآ به فعالیت خویش و جذب محصل آغاز نموده است. که نشر فعالیت مؤسسه در روزنامه ی انیس در شماره ۲۹۱ مورخ ۲۱حوت ۱۳۸۶ نیز به چاپ رسید. مجله علمی تحقیقی طبی چراغ در سال ۱۳۸۷ از طریق بورد علمی نشراتی ریاست انسجام امور اکادمیک مورد بحث قرار گرفت بعد از منظوری و حکم ۳۱۳۹/۲۴۷۶ مورخ ۲۷-۸-۱۳۸۷ معینیت علمی وزارت محترم تحصیلات عالی به نشر آغاز نمود.
  • جدول زمانی دستآوردها

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ بعد از اخذ جواز فعالیت در رشته طب معالجوی در خزان سال  ۱۳۸۷  بعد از اخذ امتحان کانکور و حضور هیأت وزارت محترم تحصیلات عالی به جذب محصل و شروع تدریس به سیستم کریدیت آغاز نمود که قابل یاد آوریست تدریس با کریکولم شش ساله طب مد نظر گرفته شده بود. که ده سمستر تدریس و یک سال دور ستاژ می باشد.  همزمان با آغاز  فعالیت پوهنحی طب، لابراتوار های اناتومی، هستولوژی و بیولوژی، میکروبیولوژی، کیمیا و بیوشیمی، فزیولوژی، پتالوژی و مهارتهای کلینیکی نیز به فعالیت آغاز و مواد و وسایل آن نصب گردید.

بخش انتشارات و کتابخانه به ظرفیت ۲۰۰۰ جلد به فعالیت روزانه آغاز نمود. تمام سیستم تدریسی بشکل پاورپاینت تهیه و از طریق تکنالوژی مدرن به دسترس شاگردان قرار می گرفت. سیستم دیتابیس برای جمع آوری نمرات و نتایج محصلان ساخته شد و سایت انترنتی نیز فعال گردید و همچنان wifi برای استفاده محصلین از انترنت تهیه گردید. سه دیپارتمنت آغاز به فعالیت نمود که دیپارتمنت بیسیک سیانس، پاراکلینیک و کلینیک بود.

در۲۷-۷-۱۳۸۷ مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ امتیاز رسمی نشر مجله علمی تحقیقی طبی چراغ با نام و ساختار پیشنهادی را  اخذ نمود که تا فعلآ توانسته ایم که ۸ شماره از این مجله را به چاپ برسانیم.

با ادامه فعالیت های مؤسسه فعالیت ها برای ایجاد دو پوهنحی دیگر مثل ستوماتولوژی و فارمسی آغاز گردید و کریکولم پوهنحی ستوماتولوژی ترتیب و بعدآ در سال ۱۳۹۰ از طریق وزارت تحصیلات عالی جواز رسمی برای شروع فعالیت این پوهنحی اخذ گردید.

نظر سنجی و نیاز سنجی های که در طول چند سال بعد از شروع فعالیت مؤسسه در قسمت نصاب طب معالجوی و ستوماتولوژی انجام شد، بالاخره تصمیم به بازنگری این دو نصاب آغاز شد و در سال ۱۳۹۳ نصاب جدید هفت ساله طب معالجوی  جهت تایید به کمیته ملی نصاب وزارت محترم تحصیلات عالی ارسال گردید و در جلسه مورخ ۵-۱۲-۱۳۹۳ این کمیته مورد تایید قرار گرفت. و در جلسه ۱۱-۱-۱۳۹۴ دفاع گردید و بتاریخ ۱۹-۱-۱۳۹۴ از مقام محترم وزارت تحصیلات عالی منظور و قابل اجرا گردید. که فعلآ این برنامه هفت ساله موفقانه به سال دوم خویش رسیده است. قابل یاد آوریست که از نصاب تحصیلی شش ساله تا فعلآ  شش دور فارغ گردیده است.

نصاب تحصیلی پوهنحی ستوماتولوژی نیز در سال ۱۳۹۴ بازنگری شد و جهت تایید به وزارت محترم تحصیلات عالی ارسال گردید که طی مکتوب   ۵۸۹/۶۴۹      ۱۹-  ۷- ۱۳۹۵ مورد تایید و منظور گردید، که تا فعلآ یک دوره از این پوهنحی فارغ گردیده است.

پوهنحی فارمسی با کریکولم پنج ساله مورد تایید قرار نگرفت و بالاخره در سال ۱۳۹۵ جواز رسمی فعالیت با کریکولم ۴ ساله را از وزارت محترم تحصیلات عالی بدست آورده و در حمل سال ۱۳۹۶ به جذب محصل اقدام گردید.

·         (گشایش ساختمان مؤسسه ویا دیپارتمنت ها،  جوایز کسب نموده)

      مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در سال ۱۳۹۶ بعد از اخذ جواز رسمی در تعمیر کنونی که ملکیت شخصی آن می باشد با ایجاد سه دیپارتمنت (بیسیک ساینس، پاراکلنیک و کلینیک) در پوهنحی طب معالجوی در خزان سال ۱۳۸۷ بعداز اخذ امتحان کانکور به جذب محصل پرداخته و دروس خویش را آغاز نمود.

دراین مدت زمان مؤسسه به دریافت تقدیر نامه های اتحادیه پوهنتونها و مؤسسات خصوصی، مؤسسه HANDICAP International  تقدیرنامه مشرانو جرگه(۲۷/۹/۱۳۹۱)، تقدیر نامه مؤسسه OXFAM، اخذ جایزه Youth Conference  که به اشتراک نمایندگان سه کشور هندوستان، پاکستان و افغانستان بود، موفق گردیده است.

 

  • جدول زمانی لحظات مهم (رؤوس واقعاتی که در تاریخ نهاد تحصیلی مهم میباشد، مثلا: دور اول فراغت)

کار های مهمی ایکه در تاریخ این نهاد با ارزش پنداشته می شود، تا فعلآ  برگزاری۱۶ کنفرانس علمی است که از آن جمله کنفرانس بسیار خوب عبارت از مدیریت هیپاتیت B (۴ جدی ۱۳۹۱)، کنفرانس مشترک سرطان زنان (۶  اسد ۱۳۹۵) و محفل تجلیل از دور اول فراغت (۱۶ میزان ۱۳۹۴)  و محفل دور دوم فراغت (۲۰ عقرب ۱۳۹۵) که در این محافل ریس اجراییه، وزیر صاحب صحت عامه، معین محصلان وزارت تحصیلات عالی وکلا و عده ی کثیر از خانواده های  فارغان تشریف آورده بودند. محفل اول در قصر ملکه باغ بابر و محفل دوم در هوتل انترکانتینینتال براگذار گردیده بود.

مطلب عمده ایکه قابل تذکر است شمولیت فارغان مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در امتحان پروگرام تخصص وزارت صحت عامه و تحصیلات عالی است که یکی از فارغان مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در سال ۱۳۹۴توانست بلند ترین نمره را در پرنسیب داخله بدست بیاورد.

  

۲.۳ ماموریت و دیدگاه

دیدگاه (Vision )

·     مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در آینده به عنوان یک نهاد معتبر تدریسی- تحقیقی در عرصه خدمات آموزشی و صحی در سطح کشور خواهد بود.   

 

ماموریت ( Mission )


· مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ زمینه تحصیلات با کیفیت اکادمیک و تحقیقاتی طبی را به شیوه های جدید تدریس و آموزش برای جوانان مهیا ساخته، تا آنها بتواننددر عرضه خدمات صحی معیاری در کشور ایفای وظیفه نمایند.        

 

  • شیوه های که در انکشاف ماموریت و دیدگاه مورد استفاده قرار گرفته اند

تطبیق پلان استراتیژیک برای انکشاف ماموریت و دیدگاه موثر بوده و وظایف تمام بخش ها که در ارتباط به ماموریت و دیدگاه است در آن بصورت واضح تذکر داده شده است.

پلان عملیاتی ترتیب شده متضمن انکشاف ماموریت و دیدگاه می باشد.

پلان های ارزیابی از بهبود تدریس در انکشاف ماموریت و دیدگاه موثر واقع می گردد.

همچنان ظرفیت سازی در همه عرصه ها می تواند باعث انکشاف خوبتر ماموریت و دیدگاه مؤسسه گردد.

داشتن پلان مسیر یابی یکی از شیوه های خوب برای دست یافتن به انکشاف ماموریت و دیدگاه شده می تواند در پلان مسیر یابی که اساس آن دیپارتمنت است می تواند سبب انکشاف ماموریت و دیدگاه مؤسسه گردد.

 

  • تاریخی که ماموریت و دیدگاه به تصویب رسیده و مراحل تصویب آن

دیدگاه و ماموریت در شروع ایجاد مؤسسه بر بنیاد اساسنامه و پرسپکتوس از طریق وزارت تحصیلات عالی در جمع اسناد دیگر  مورد تایید قرار گرفت و بعدآ در سال ۱۳۹۴ بعد از تصویب شورای علمی مؤسسه در جلسه مورخ  ۱۸- ۵- ۱۳۹۴ به وزارت محترم تحصیلات عالی پیشنهاد گردیده و طی مکتوب شماره     ۵۵۵/۳۶۷   مورخ  ۱۸- ۸- ۱۳۹۴ مورد تایید ریاست انکشاف برنامه های علمی ریاست انسجام و امور اکادمیک قرار گرفت.

 

 

 

۲.۴ بررسی اجمالی از برنامه های تحصیلی

·        ساحات موضوعات: مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ دارای سه فاکولته دارای مجوز رسمی پوهنحی طب، ستوماتولوژی و فارمسی می باشد.

پوهنحی طب دارای دو برنامه تحصیلی شش ساله و هفت ساله می باشد که از پروگرام تحصیلی شش ساله شش دور دوکتوران جوان فارغ گردیده اند و برنامه تحصیلی هفت ساله فعلآ در سمستر چهارم قرار دارند. نصاب تحصیلی شش ساله شامل (۲۵۰) کریدیت نظری و عملی بوده که پنج سال تدریس نظری عملی و ساحوی و یک سال ستاژ را در بر دارد. برنامه هفت ساله شامل (۲۸۴) کریدیت عملی و نظری بوده که شش سال تدریس نظری، عملی و ساحوی و یک سال ستاژ را باید تعقیب نمایند. در ختم تحصیل بعد از دفاع مونوگراف و امتحان جامع بخش کلینیکی برایش سند (MD) داکتر طب که از امتیازات یک ماستر برخوردار می باشد تفویض می گردد.

پوهنحی ستوماتولوژی دارای یک برنامه تحصیلی پنج ساله بوده که چهارنیم سال آن تدریس عملی، نظری و ساحوی بوده و شش ماه دوم  سال پنجم دور ستاژ می باشد. نصاب تحصیلی ستوماتولوژی شامل (۲۰۴) کریدیت عملی و نظری می باشد. که بعد از ختم دوره ستاژ و دفاع مونوگراف برای فارغ سند (DMD) تفویض می گردد.

پوهنحی فارمسی دارای برنامه تحصیلی چهار ساله بوده شامل (۱۴۶) کریدیت عملی و نظری که بشکل عملی، نظری و ساحوی تعقیب می گردد و در ختم برای فارغ سند لیسانس(B Pharm) تفویض می گردد.

·        درجه های تحصیلی که اعطأ می گردد.  (لیسانس ؛ داکتر طب MD و لیسانس فارمسی  )

۲.۵ حقایق و ارقام

 

۴۳۱

تعداد مجموعی محصلین

----

تعداد مجموعی  محصلین  فوق دیپلوم

(۴۱۵) MD داکتر طب و دندان (درقانون تحصیلات عالی امتیازات ماستر)

(۱۶) محصل فارمسی لیسانس

تعداد مجموعی  محصلین لسانس

----

تعداد مجموعی  محصلین ماستری

----

تعداد مجموعی  محصلین دوکتورا

سه پوهنحی

تعداد مجموعی  پوهنحی ها

چهار

تعداد مجموعی  دیپارتمنت ها

۲۵

تعداد مجموعی  کارمندان اکادمیک تمام وقت

۶۵

تعداد مجموعی  کارمندان اکادمیک نیمه وقت

۱۳

تعداد مجموعی  کارمندان اداری

۲۱

تعداد مجموعی  کارمندان تخنیکی خدماتی

 

 

۲.۶ معلومات مفصل در مورد استادان

 

۶

تعداد کل پوهاندها

۴

تعداد کل  پوهنوال ها

۱۰

تعداد کل  پوهندوی ها

۱۵

تعداد کل  پوهنمل ها

۲۰

تعداد کل  پوهنیارها

۱۵

تعداد کل پوهیالی ها

۷

تعداد کل  استادان نامزد

۶

تعداد کل  کاندیدان معاون  استاد

 

 

 

 

 

 

 

 

۲.۷ لست تسهیلات اکادمیک (بطور مثال: مراکز تحقیقی، شفاخانه های کدری و غیره.)

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ دارای کمیته تحقیقاتی می باشد که از یک مرکز رهبری می گردد و تحت اثر معاونیت علمی کار های خود را به پیش می برد. در این مرکز یک اطاق با وسایل مربوط مثل کمپیوتر، اوراق برای تحقیقات، مبل و فرنیچر مورد ضرورت و مسؤل کمیته تحقیقات که در آنجا فعالیت ها را رهبری می کند.

شفاخانه کدری بنام چراغ در جنب مؤسسه فعالیت دارد که در آنجا تمام وسایل مربوط به شفاخانه مثل وسایل تشخیصیه، وسایل لابراتواری، مدل های برای استفاده مریضان، بخش های فعال مثل سرویس جراحی، داخله، داخله اطفال، ولادی نسایی، بخش عاجل، دو عملیاتخانه مجهز، یک عملیاتخانه برای واقعات خورد جراحی، شعبه توبرکلوز، شعبه التراسوند، اکسری، لابراتوار دندان، و شعبه دندان فعالیت دارد که در بخش های مربوطه محصلین در دروس عملی از آن بخش های استفاده نموده و مریضان داخل بستر را مشاهده می نمایند.

             شبکه تلویزیون طبی تحصیلی چراغ فعالیت خود را عنقریت آغاز می نماید که از طریق آن تمام دروس که ضرورت محصلین طبی می باشد، بدست نشر سپرده می شود.

باشگاه برای سپورت و تمرینات همیشه باز بوده که محصلین می توانند از آن در اوقات مختلف استفاده نمایند. کفتریا مواد خوراکی را به قیمت مناسب و با تخفیف قابل ملاحظه بدسترس پرسونل قرار می دهد.

کتابخانه و بخش انتشارات که در دسترس محصلین و استادان قرار دارد و کتابهای به روز شده خریداری گردیده، و ارتباط کتابخانه مؤسسه با سایتHINARI که محصلین و استادان در داخل کتابخانه از آن استفاده اعظمی نموده می توانند که شامل ژورنال های طبی و کتب معتبر در آن بدسترس است.

 


 

۳.ساختار سازمانی و کمیته

 

 

 

 

 

 

چارت ساختار کمیته های کاری مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ

 

کمیته تحقیقات علمی

آمریت PDC

معاونیت علمی

کمیته بهبود تدریس

معاونیت تدریسی

کمیته نظم و دسپلین

کمیته فرهنگی

کمیته انکشاف کریکولم

کمیته بخش الکترونیکی

کمیته امور جندر

کمیته امتحانات

کمیته نشرات

کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی

 

 

 


 


۴. معلومات راجع به ارتقا و تضمین کیفیت

۴.۱ کمیته های تضمین کیفیت

·         رؤوس فعالیتهای اخیرکمیته تضمین کیفیت موسساتی:کمیته تضمین کیفیت مؤسسه از سالهای نخست فعالیت خویش ایجاد گردیده و گزارش های فعالیت خود را با به شکل ماهوار و سمستر وار با کمیته تضمین کیفیت و اعتبار دهی وزارت تحصیلات عالی شریک ساخته و رهنمود های را نیز از ایشان در زمینه های مرتبط بدست آورده است. مؤسسه تحصیلات عالی در این مدت دو بار از طریق ریاست کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی  وزارت محترم تحصیلات عالی ارزیابی گردیده است. و همچنان چندین بار از طریق آمریت بخش ارزیابی ریاست پوهنتونها و موسسات تحصیلات عالی خصوصی ارزشیابی گردیده است.

در ارزیابی کمیسیون نظارت و ارزیابی ریاست پوهنتونها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی،  مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ با گرفتن نمره ۸۴،۷۸ توانست در جایگاه موسسات خوب قرار بیگیرد. در طول مدت پنج سال اخیر در هر سال هیأت از کمیته بهبود تدریس ریاست تضمین کیفیت برای بررسی از امور تدریسی از نهاد تحصیلی طبی چراغ بازدید به عمل آورده اند که میتوان بطور مثال: هيأت ارزیابی از تدریس ریاست کمیته تضمین کیفیت در ۵-۱۰- ۱۳۹۱ از صنوف درسی مؤسسه دیدن به عمل آورد، بار دیگر هیأت ارزیابی از تدریسی بتاریخ ۲۸-۹-۱۳۹۱ بار دیگر دیدار نموده و نظریات خویش را با این اداره شریک ساختند، درسال ۱۳۹۳  هیأت از آن ریاست تشریف آورده و پروسه تدریس را ارزیابی نمودند و نتایج آنرا با این ریاست شریک ساختند همچنان در سال ۱۳۹۴ هیآت بریاست بیگ از پوهنتون طبی کابل از طرف ریاست محترم تضمین کیفیت و اعتباردهی تشریف آوردند که تمام بخش های مؤسسه را برریسی و با توزیع پرسشنامه ها روند تدریس و کاری مؤسسه را ارزیابی نموده و نتایج آنرا شریک و اصلاحات لازم را در سیستم تدریس پیشنهاد نمودند. درسال ۱۳۹۵ هیأت مؤظف مطابق پلان کاری امریت ارتقای کیفیت واعتباردهی به تاریخ ۲۷-۷ -۱۳۹۵ تشریف آوردند بررسی کننده ها، مطابق فهرست معیارهای بررسی، بخش های مختلف این نهاد علمی را مورد بازدید قرار دادند.چک لست بررسی هیأت موظف در بورد ارتقای کیفیت و اعتباردهی نیز به بحث گرفته شد که در نتیجه ، نظرات اصلاحی بورد منحیث باز خورد ترتیب و ضم نامه جهت اصلاحات به نهاد شریک ساخته شد که در راس هیأت مذکور جناب محترم آقامحمد ژکفر عضو کمیته ارزیابی از تدریس و استاد پوهنتون کابل محترم دکتر ایوبی استاد پوهنتون کاردان و عضو کمیته ارزیابی از کیفیت تدریس  حضور داشتند. و درسال ۱۳۹۶ گزارش ارزیابی خودی مؤسسه مطابق معیار های ۱۲ گانه ترتیب و به ریاست کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی فرستاده شده بود طی بررسی ها متعدد نظریات خودرا ذریعه مکاتیب شماره ۲۰۲/۲۰۱ مورخ ۲۴-۱۲-۱۳۹۵ ما توانستیم به مرحله دوم اعتباردهی که شامل شش پوهنتون خصوصی و شش پوهنتون دولتی می باشد ارتقا نماییم که این موضوع ذریعه مکتوب (۱۹۰/۳۲۷) مورخ ۲۲- ۶- ۱۳۹۶ دعوت به ورکشاپ مرحله دوم و ذریعه مکتوب نمبر (۲۰۴/۳۴۲  ) مورخ ۲-۷-۱۳۹۶ به این مؤسسه خبر داده شده است  و در مرحله اول ارزیابی خودی یا(Pilot) مؤسسه با تقدیم نمودن گزارش ارزیابی و باز دید تیم بازنگر ریاست محترم کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی وزارت تحصیلات عالی، گزارش مذکور را تایید و مؤسسه را در مرحله دوم اعتباردهی جاگزین نموده اند. که در جمله شش پوهنتون خصوصی کاندید مرحله دوم گردیده، و فعلآ برای مرحله دوم گزارش خود را آماده ساخته ایم.

·         رؤوس چگونگی ارتباط کاری کمیته تضمین کیفیت نهاد تحصیلی با کمیته تضمین کیفیت  پوهنحی:در مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ فعالیت های کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی زیر نظر مستقیم معاونیت علمی مؤسسه   تشکیل و تدویر جلسه می نماید. چون تعداد محصلین و استادان پوهنحی کم می باشد تمام فعالیت ها تا فعلآ از طریق کمیته موسساتی انجام می شود و دراین مرحله به ایجاد کمیته های تضمین کیفیت پوهنحی ها اقدام صورت گرفته که منبعد فعالیت تضمین کیفیت و اعتباردهی در سطح پوهنحی ها جداگانه انجام خواهد گرفت. در صورت موفقیت در مرحله دوم،  این پروسه از طریق کمیته های تضمین کیفیت در سطح پوهنحی ها برای مرحله سوم اعتباردهی تطبیق خواهد گردید.

۴.۲ تاریخچه اعتبار دهی قبلی

  • تاریخ و نتیجه بازدید های وزارت تحصیلات عالی طی ۵ سال اخیر:مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ چندین بار از طرف ریاست کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی در سالهای گذشته ارزیابی در بخش های بهبود تدریس گردیده بود که نتایج آن ارسال گردید.  اما عضویت مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ که از سالهای ۱۳۹۰ در اعتباردهی بود کدام اسناد خاص در زمینه در ریاست محترم موجود نبود و مؤسسه در سال ۱۳۹۵ بار دیگر خود را در پروسه اعتباردهی با پیشنهاد جداگانه و احکام معینیت علمی وزارت تحصیلات عالی شامل مرحله اول یا (pilot ) ارزیابی خودی گردید. در خزان سال ۱۳۹۵ بعد از ارسال گزارش ارزیابی خودی،  تصمیم اتخاذ گردید که نسبت داشتن سابقه در اعتباردهی و مفقود شدن اسناد آن از ریاست تضمین کیفیت و اعتباردهی و جایگاه خوب این مؤسسه در بخش تضمین کیفیت و اعتباردهی، و ارایه اسناد که متضمن فعالیت های موثر اکادمیک در همه بخش ها می باشد بعد از بررسی گزارش در مرحله آزمایشی، ریاست محترم تضمین کیفیت و اعتباردهی، ما توانستیم به مرحله دوم اعتباردهی که شامل شش پوهنتون خصوصی و شش پوهنتون دولتی می باشد ارتقا نماییم که این موضوع ذریعه مکتوب (۱۹۰/۳۲۷) مورخ ۲۲- ۶- ۱۳۹۶ دعوت به ورکشاپ مرحله دوم و ذریعه مکتوب نمبر (۲۰۴/۳۴۲  ) مورخ ۲-۷-۱۳۹۶ به این مؤسسه خبر داده شده است.

 

۴.۳ همکاریهای  بین المللی

·         خلاصه همکاریها در ارتباط با تضمین کیفیت بین المللی (در صورت مرتبط بودن):همکاری ها در ارتباط با تضمین کیفیت بین المللی تا هنوز کدام ارتباط خاص برقرار نگرفته است یکبار از طریق ایمیل توانستیم با  British council  در تماس شویم آنها همکاری را از طریق وزارت تحصیلات عالی بخصوص دفتر HEDP مطرح کردند.

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در سال (۱۳۹۴) به دایرکتوری طبی جهان یا FIMER راجستر شده و عضویت آنرا بدست آورد. همچنان در سال ۱۳۹۶در پروگرام ECFMG مورد قبول قرار گرفت که منبعد فارغ التحصیل های مؤسسه میتوانند در امتحانات USMLE و  PLAB اشتراک نمایند.

·        تفصیلات پیرامون دستآوردهای اعتباردهی بین المللی: تفصیلات پیرامون این مسله در بالا تذکر داده شد.

  • خلاصه فعالیت های که غرض نیل به اعتباردهی بین المللی انجام شده است: مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ تصمیم دارد که در آینده با یکی از موسسات بین المللی اعتباردهی در تماس شده تا بتواند از این طریق اعتباردهی خوبتری را در جامعه و منطقه بدست بیاوریم.

 


 

۵. روند گزارش ارزیابی خودی

  • خلاصه چگونگی تهیه گزارش ارزیابی خودی

این گزارش در بخش های مختلف با مسؤلین پوهنحی ها، دیپارتمنت ها، معاونیت اداری، شفاخانه کادری، محصلان و استادان در میان گذاشته شده و وظایف در بخش های مربوطه ایشان تقسیم گردیده که بعد از تهیه گزارش هر بخش با شریک ساختن آن در مجالس متعدد تهیه گردیده است، که شامل معلومات عمومی و دست آورد های مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ، پیام مسؤل مؤسسه، مأموریت و دیدگاه، شیوه های کاری تاثیر گذار در انکشاف ماموریت و دیدگاه، بررسی اجمالی از برنامه های تحصیلی یا نصاب پوهنحی ها، درجه های تحصیلی، حقایق و ارقام، لست تسهیلات مؤسسه، ساختار سازمانی و کمیته ها، معلومات راجع به ارتقأ و تضمین کیفیت و همکاری های بین المللی می باشد.

  • لست پوهنحی ها و دیپارتمنت های که در تهیه گزارش ارزیابی خودی سهم گرفته بودند.

پوهنحی هاییکه در تهیه گزارش ارزیابی خود مؤسسه سهم فعال داشتند پوهنحی طب، ستوماتولوژی و فارمسی می باشد.

دیپارتمنت های مشترک بین پوهنحی های سه گانه مثل( جنرل سیانس، پریکلینیک و دیپارتمنت های مسلکی داخله، جراحی، اورتودینسی، و فارمکولوژی) در تهیه گزارش همکاری فعال داشتند.

 


 

۶. خلاصه نمرات گزارش ارزیابی خودی

 

 

نمره مؤسسه تحصیلی

مجموع حد اکثر نمرات

معیار

۴۸

۴۸

ماموریت و استراتیژی

۱۹

۲۲

سهم گیری در جامعه و انکشاف

۴۰

۴۰

حاکمیت، رهبری  و اداره

۴۰

۴۰

منابع مالی و اداره

۵۷

۶۰

برنامه های علمی

۹

۲۰

تحقیق

۶۶

۷۶

استادان و  کارمندان

۵۲

۵۸

تجربه محصلان

۱۸

۲۰

ارتقا و تضمین کیفیت

۳۰

۳۰

کتابخانه و منابع معلوماتی

۳۸

۳۸

آموزش، تکنالوژی معلوماتی و تسهیلات

 

 

 

 

 مجموع نمرات مؤسسه

مجموع حد اکثر نمرات

 

۴۱۷

۴۵۲

 

مجموع نمرات

۹۲،۲۵٪

 

 

نمره نهایی ٪

وضعیت کیفی مؤسسه رو به پیشرفت و دست یابی به شرایط مطلوب است

 

وضعیت

 

 

 

خلاصه موضوعات عمده            

·        خلاصه موضوعات کلیدی که از تهیه ارزیابی خودی بوجود آمده (معلومات کافی را برای بازنگران مسلکی فراهم می سازد تا چالش ها و دست آوردهای مؤسسه تحصیلی را، درک نمایند).

از دست آورد های تهیه این گزارش می توان بطور خلاصه در ذیل یاد آوری نمود:

  • موضوعات عمده آماده ساختن پلان ستراتیژیک مؤسسه تحصیلات عالی طب چراغ که تمام فعالیت های تدریسی، علمی و اداری در روشنایی آن انجام خواهد شد.
  • مرام و اهداف مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ، که سند مسیر یابی کمیته اعتلای کیفیت و اعتباردهی آنرا در عمل پیاده می نماید. موضوعاتیکه در این سند در حال عملی شدن، یا تکمیل گردیده و یا روی آن تاکید صورت گرفته است، ماموریت و دیدگاه مؤسسه را تقویت و در راه پیاده نمودن آن اهداف زمینه سازی می نماید.
  • ترتیب طرزالعمل بررسی از شکایات یک از دست آوردهای این گزارش می باشد که از اثر آن می توان نواقص و کمبودات را دریافت بررسی و یافتن راه های حل برای این شکایات و مشکلات را بدست آورد.
  • ظرفیت سازی برای مرکز موثر تحقیقاتی و ایجاد شبکه تلویزیونی چراغ جهت نشر دست آورد ها و آگاهی های صحی برای جامعه و مردم کشور.
  • آغاز میتود جدید تدریس مبتنی بر دست آورد ها و محصل محوری یا(OBE, SCL ) یک از دست آورد های خوب پلان ستراتیژیک مؤسسه می باشد که رهنمود آن نیز تهیه دیده شده است که استفاده از مواد ورکشاپ های دایر شده در این زمینه در وزارت محترم تحصیلات عالی و رهنمود های پوهنتون های معتبر منطقه و جهان صورت گرفته است.
  • پلان عملیاتی برای تطبیق هرچه موثر و سریعتر پلان استراتیژیک مؤسسه ترتیب گردیده و وظایف مسؤلین در آن مشخص گردیده است.
  • پلان بودجوی سالانه و پنج سال آینده ترتیب و برای استفاده آن بصورت درست و همه جانبه، در پلان عملیاتی پیش بینی های لازم مد نظر است.
  • برای ایجاد زیر ساخت های مؤسسه که همه ی جوانب یک پوهنتون با بخش های مختلف آنرا در خود داشته باشد در تعمیر جدید ایکه در محوطه اضافه تر از پنج جریب زمین مد نظر گرفته شده است، پیش بینی و در حال شروع ساختمان می باشد. و بودجه مناسب برای تعمیر آن پیش بینی گردیده است البته قابل یاد آوریست که مراحل شاروالی و انجینیرینگ آن به پایان رسیده است.

چالش ها و مشکلات که با تهیه این گزارش آشکار گردیده می توان آنرا به ترتیب ذیل یاد آوری نمود:

·         عمده ترین چالش که در این گزارش توانستیم آنرا دریافت نمایم و راه های مفید برای رفع آن در پلان عملیاتی خویش جستجو کردیم همانا نداشتن یک مرکز تحقیقاتی موثر و فعال می باشد.  که تصمیم گرفته شد اولآ ظرفیت سازی در این زمینه انجام شود. از تفاهم نامه ها که پوهنتونهای معتبر داخلی و خارجی داریم بصورت احسن استفاده و در رفع این چالش استفاده نماییم. مهارتهای تحقیق در بین استادان و محصلان به قدر کافی رشد نکرده است که با سهیم ساختن محصلان برای بدست آوردن پروژه های تحقیقاتی باید کار همه جانبه صورت بگیرد و در بخش جمع آوری ارقام و مواد از آنها استفاده به عمل بیاید.

·         در بخش تحقیقات مؤسسه متعهد گردیده تا بودجه مناسب را برای از بین بردن این نقیصه به مصرف برساند.

·         مشکل دیگر که با تهیه این گزارش بدست آمد این است که یک برنامه و پلان منظم برای جذب اساتید با تجارب کافی و رتب علمی مثل ماستر و دوکتورا باید ترتیب نمود تا این نقیصه رفع گردد که این مسله در پلان عملیاتی واضح ذکر گردیده است.

·         چالش دیگر نداشتن کمیته های فرعی تضمین کیفیت در سطح پوهنحی ها است که در پلان عملیاتی در سال آینده مد نظر گرفته شده است. در سالها بعد در سطح دیپارتمنت ها باید این کمیته ها بوجود بیاید و پلان استراتیژیک خویش را داشته باشند.

·         مشکلات دیگر که با تهیه این گزارش برملا گردید عبارت از عدم آگاهی سایر کارمندان مؤسسه در زمینه مهارتهای شغلی و ارتباطی شان می باشد که در پلان عملیاتی در این زمینه باید اقدامات جدی لازمی مد نظر گرفته شده است.

·         عدم آگاهی کادر های مؤسسه از آزادی های اکادمیک که قانون وزارت تحصیلات عالی برایشان پیش بین است و در پلان عملیاتی و اکادمیک این مؤسسه در حل این چالش کار های لازم و اگاهی دهی صورت گرفته است.

·         در بخش های مهارتهای عملی محصلان بعد از ترتیب این گزارش مشکلات واضح گردیده است که بدین منظور تصمیم به استفاده از مریض نما ها و مدل ها و فلم های سه بدی آغاز گردیده است.


 

۸. مدارک دقیق حمایوی

برای چارچوب اعتباردهی  قرار ذیل، معلومات ارائه نمایید.

 

شرح

  • فعالیتی را که  واقع شده ویا در حال اجرا قرار دارد، شرح و تفصیل دهید تا شاخص مربوطه در برابر هر معیار فرعی، بدست آید. و تاثیری را که این فعالیت ها روی مؤسسه تحصیلی دارد، تشریح کنید.

تهیه دیدگاه و ماموریت، پلان استراتیژیک، دستورالعمل مؤسسه، طرزالعمل شکایات و پیشنهادات، فعالیت ها در زمینه سهمگیری در جامعه و انکشاف، پلان گزاری مالی و بودجه، برنامه های اکادمیک، آموزش الکترونیکی، ارتقای کمیته تحقیقاتی، ظرفیت سازی در همه موارد، خدمات برای محصلان،  ارتقای و بهبود کیفیت، کتابخانه و منابع معلوماتی، صحت و مصؤنیت و امنیت در ساحه مؤسسه.

·         دیدگاه و ماموریت مؤسسه که قبلآ تهیه و ترتیب شده بود طی مراحل گردیده و از طریق ریاست انسجام و امور اکادمیک مورد تایید قرار گرفته است. پلان استراتیژیک مؤسسه که حاوی تمام پلان های بهبود در آمورات علمی اکادمیک، تدریسی اداری می باشد تهیه و بعد از تصویب شورای علمی مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ طی مکتوب شماره ۶۶۴/۸۰۰  مورخ   ۶ / ۹ / ۱۳۹۶ به ریاست پلان وزارت محترم تحصیلات عالی فرستاده شده است.

·         طرزالعمل شکایات و پیشنهادات جهت هر چه بهتر شدن امورات اداری، تدریسی، اکادمیک و شفاخانه تدریسی تهیه شده است.

·         دستورالعمل مؤسسه که حاوی تمام طرزالعمل های داخلی و معرفی مؤسسه می باشد بعد از بازنگری دو باره به چاپ رسیده و بدسترس محصلان و استادان قرار گرفته است.

·         پلان گزارش مالی و بودجه ترتیب و از پنج سال گذشته نیز بدسترس می باشد تا ارزیابی کنندگان از آن بصورت همه جانبه استفاده نمایند.

·         برنامه های اکادمیک استفاده از میتود های جدید برای تدریس مثل OBE,SCL ارزیابی به شکل OSCE و میتود های PBL, CBL  می باشد.

·         بهبود بخشیدن و ارتقای آموزش الکترونیکی و تدریس از راه دور به شکل انلاین، کتابخانه های الکترونیکی و طروق استفاده از آن در بخش آموزش های الکترونیکی می باشد.

·         کمیته تحقیقاتی برنامه های ظرفیت سازی را در این زمینه به پیش می برد تا بتواند با بلند رفتن ظرفیت ها در این بخش یک سنتر تحقیقاتی را در بخش که نهایت ضرورت احساس می گردد ایجاد نماید.

·         مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ میخواهد با جذب استادان به سویه های ماستر و دوکتورا، در بخش اداری دربخش های که ایجاب می نماید نیز فارغان از رشته های مورد نیاز را جذب و ظرفیت های خویش را در این بخش ها مکمل سازد.

·         مؤسسه خدمات زیادی را برای محصلان مد نظر دارد و تا فعلآ هم این خدمات تا حدودی قابل ملاحظه وجود داشته است، مثلآ خدمات روان درمانی، خدمات انترنت رایگان، ترانسپورت رایگان، پارکینگ رایگان، کفتریا با تخفیف مناسب، خدمات صحی با تخفیف، کتابخانه انلاین به کمک سازمان صحی جهان، لیلیه برای اناث و ذکور و در سالهای آینده اعمار یک باب تعمیر جدید برای مؤسسه با تمام امکانات یک پوهنتون طبی در مساحت اضافه تر از پنج جریب زمین در ساحه وزیرآباد نزدیک شهرک آریا در نظر است، که امور مرتبط با شاروالی و انجینرینگ آن تکمیل گردیده است.

·         در مورد ارتقا و بهبود کیفیت مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ بر علاوه کمیته تضمین کیفیت مؤسساتی در سال آینده مد نظر دارد که کمیته های فرعی برای هر پوهنحی ایجاد نماید که تمامی فعالیت های ارتقای کیفیت و بهبود تدریس و ارزیابی های خودی فاکولته از همین طریق انجام شود.

·         امورکتابخانه از طریق آمریت کتابخانه کنترول و بررسی می گردد و زمینه های انکشافی آن نیز در راپور گنجانیده شده و در اسناد ضمیموی حفظ گردیده است.

·         پروسه صحت مصؤنیت در تمام لابراتوار ها و جاهای کار محصلین و استادان مد نظر گرفته شده و امنیت در ساحه مؤسسه توسط گارد امنیتی، کمره های امنیتی فعال ۲۴ ساعته که قابلیت ثبت واقعات را دارد و می تواند آنرا حفظ نماید تحت مشاهده قرار دارد.

( تاثیرات را که این فعالیت ها بالای نهاد شما گذاشته ذکر نمایید)

تأثیرات که این فعالیت ها بالای نهاد ما گذاشته است قرار ذیل می باشد:

·         دیدگاه و ماموریت مؤسسه دورنما و واقعیت های عینی را برملا می سازد و مؤسسه را بسوی موفقیت های مزید سوق می دهد.

·         پلان ستراتیژیک مؤسسه تمام امورات را در همه ای بخش ها برنامه ریزی نموده و تطبیق آنرا حتمی ساخته است.

·         دستورالعمل مؤسسه که جدیدآ نو سازی گردیده است حاوی تمام برنامه های تدریسی، علمی و اکادمیک بوده و اگاهی های لازم را برای تمام کارمندان و محصلان بصورت مختصر بیان می نماید.

·         طرزالعمل شکایات می تواند زمینه ساز بهبود در بخش های که مورد شکایت قرار می گیرد برای مؤسسه باشد.

·         برنامه های جدید و میتود های تدریسی نوین سبب هم گون شدن میتود تدریس با سایر کشور های منطقه و جهان می گردد.

·         بهبود بخشیدن و ارتقای آموزش الکترونیکی سبب استفاده خوب از تدریس به شکل آنلاین و استفاده از کتابخانه های الکترونیکی می شود.

·         برنامه های ظرفیت سازی در بخش تحقیقاتی سبب ازدیاد زمینه های تحقیق در بخش های مربوط این مؤسسه می گردد.

·         جذب استادان با سویه های علمی ماستر و دوکتورا سبب بلند رفتن ظرفیت های اکادمیک و علمی مؤسسه می گردد.

·         ازدیاد خدمات برای محصلان سبب بلند رفتن سطح دانش و مهارتهای مسلکی آنها گردیده که یکی از اهداف مؤسسه بوده که می تواند ما را به دیدگاه که داریم برساند.

·         انکشاف کتابخانه  و کنترول بررسی آن سبب زمینه خوب برای استفاده بهتر محصل گردیده و دانش علمی و مسلکی آنها و استادان می گردد.

·         در صورت که مصؤنیت و امنیت در ساحه اکادمیک همه جانبه و همیشگی باشد سبب آموزش خوب و بدون تشویش محصیلین و اساتید می گردد.

·         پلان انکشاف تکنالوژی معلوماتی سبب استفاده بیشتر استادان و محصلان از این تکنالوژی گردیده و دانش آنها را ازدیاد و معلومات آنها در بخش های تیوری و عملی بیشتر می سازد.

  • تمام پلان های آینده تانرا که مرتبط به معیار فرعی مذکور باشد، توضیح دهید

·         مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در نظر دارد که پلان استراتیژیک را با تدوین پلان عملیاتی که ضمیمه است در عمل پیاده نماید.

·         مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ پلان دارد مطابق برنامه های جدید و میتود های جدید تدریس  برنامه های اکادمیک مؤسسه به اساس معیار فرعی ۲.۱ که بصورت واضح در ارتباط به یادگیری و یاددهی و ترویج صحت و معالجه می باشد ارتقا ببخشد تا  فارغان مؤسسه بتوانند در عمل کار های مؤثر را برای جامعه طبی افغانستان انجام بدهند.

·         با استفاده از پلان گزاری مالی که مطابق معیار فرعی ۴.۱ تهیه شده میتواند بودجه مالی سیستم های مالی و حسابرسی را بصورت شفاف رهبری و مالیه دهی را آسان می سازد.

·         برنامه های اکادمیک که به اساس معیارفرعی ۵.۱ ترتیب شده شامل برنامه های تحقیق، نصاب های تدریسی، میتود های تدریسی، نظارت و ارزیابی در این بخش ها بوده و در این عرصه ها کار های مؤسسه را بهبود می بخشد.

·         پلان های آموزشی الکترونیکی با استفاده از تکنالوژی معلوماتی مطابق معیار فرعی ۵.۶ می تواند مؤسسه را بطرف الکترونیکی شدن سوق بدهد و تمام امورات بصورت شفاف انجام شود.

·         پلان ظرفیت سازی و انکشاف مسلکی مطابق معیارات فرعی۷.۱ و ۷.۶ می تواند باعث بهبود کار در زمینه تحقیق و انکشاف مسلکی محصلان و استادان گردد.

·         پلان ازدیاد و تجدید نظر به خدمات محصلان مطابق معیارفرعی ۸.۴  متضمن خدمات و ازدیاد روحیه فعال محصل گردیده و می تواند باعث ایجاد یک فضای مطمين برای یاد گیری گردد.

·         پلان مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ مطابق به معیار فرعی ۹.۱ تصمیم به ایجاد کمیته های فرعی تضمین کیفیت و اعتباردهی در سطح پوهنحی ها را گرفته است که میتواند باعث بلند رفتن کیفیت و بهبود در سیستم تدریسی و دروس عملی هر پوهنحی گردد.

·         مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در مطابقت به معیار فرعی ۱۰.۱ ظرفیت کتابخانه و معیاری سازی آنرا مطابق پلان انکشاف و روش تنظیم و اداره کتابخانه بلند برده که ازین طریق می تواند توانمندی استفاده محصلان و استادان را از کتابخانه بلند ببرد.

·         پلان انکشاف و بلند بردن ظرفیت های استفاده از تکنالوژی معلوماتی و تسهیلات مطابق معیار ۱۱.۱ می تواند سهولت های تدریسی، تکنالوژی معلوماتی و مصؤنیت و امنیت مؤسسه را ارتقا ببخشد.

نمره  مؤسسه

  • نمره ای را  که به بهترین وجه سطح  موفقیت مؤسسه را در برابر تمام معیارهای فرعی، منعکس میسازد وارد نمایید.

مدارک

  • مدارکی را درج لست نمائید که میتوانید قبل ویا در جریان بازدید بازنگران مسلکی  غرض حمایه نمره  که شما در برابر هر معیار فرعی وارد نموده اید، تهیه نمائید.
  • به معیار فرعی( ۱-۲ )، (۵) نمره داده شده،( اصل نمره معیار ۸ است)

برای این معیار فرعی که نمره اصلی آن ۸ میباشد بار در نظر داشت دیدگاه همه جانبه نمره ۵ را قایل شده ایم دلایل عمده ایکه بدین منظور میتوان آن را مطرح نمود فارغان مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ که یگانه تولیدات آن می باشد توانسته اند در امتحان انترنس پروگرام تخصص وزارت صحت عامه با گرفتن نمرات بلند شامل گردیده و در شفاخانه های دولتی درجه یک کابل و ولایات مصدر خدمت گردند که خود نمایندگی از تطبیق  پروگرام های موثر و ستندرد اکادمیک در امور تدریس نظری و عملی می نماید.

مشکل ایکه در قسمت کار های تحقیقی وجود دارد اینست که زمینه های خوب تحقیق را نتوانسته ایم مهیا بسازیم زیرا در این قسمت وزارت تحصیلات عالی و همچنان وزارت صحت عامه کدام همکاری خاصی را در این موارد ندارند بطور مثال محصلین و استادان موسسات خصوصی طبی در شفاخانه های دولتی نمی توانند کار های تحقیقی خود را بطور آزادانه و بدون موانع انجام بدهند و دیتا را جمع آوری نمایند. اما متاسفانه در شفاخانه های خصوصی همچو شرایط اصلآ تا هنوز وجود ندارد و یا زمینه سازی نگردیده است.

  • به معیار فرعی( ۴-۵ )، (۹) نمره داده شده، ( اصل نمره معیار ۱۰است)

       مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ بر علاوه  شیوه های تدریسی رایج، میتود های جدیدOBE, SCL را در چهار سمستر برنامه هفت ساله پوهنحی طب معالجوی، دو سمستر ستوماتولوژی و دو سمستر فاکولته فارمسی آغاز نموده، و در اخیر سمستر ارزیابی و نظر سنجی در این باره نیز انجام خواهد شد(نمونه رهنمود و ورکشاپ های دایرشده همراه با اسناد آن در ضمیمه آمده است)

       تمام اسناد رهنمود میتود جدید مبتنی به دست آوردها و محصل محوری و سیستم ارزیابی و PBL,CBL در معاونیت علمی موجود است.

با توجه به جدید بودن وقرار داشتن در مراحل ابتدایی استفاده از میتود های ذکر شده هنوز تا دست یابی به کیفیت مطلوب و تسلت کامل اساتید فاصله وجود دارد

  • به معیار فرعی( ۷-۵)، (۴)نمره داده شده،  ( اصل نمره معیار ۶ است)

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ توأمیت های همکاری با پوهنتون علوم طبی کابل، پوهنتون البیرونی،  پوهنتون امریکای افغانستان به سطح کشور، با پوهنتون طبی مشهد، پاستور تهران، بیوانفارماتیک و اکادمی علوم سیانس اوکراین در سطح بین المللی دارد. و خواهان انکشاف هرچه بیشتر آن می باشد(تفاهم نامه ها ضمیمه گزارش خودی مؤسسه است)

تفاهم نامه های امضا شده موجود است

بخاطریکه بصورت خوب زمینه های استفاده از این تفاهم نامه را تا هنوز نتوانستیم مهیا بسازیم در آینده باید بصورت وسیع تر از این تفاهم نامه استفاده خواهیم نمود.

  • به معیار فرعی (۱-۶ )، (۳) نمره داده شده، ( اصل نمره معیار ۸ است)

فورمه های خانه پری شده شفاخانه چراغ برای تحقیقات، مونوگراف محصلان که در کتابخانه موجود است

اسناد ورکشاپ های میتودولوژیک موجود است

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ دارای کمیته تحقیقاتی فعال می باشد که فعالیت های تحقیقی را بررسی و حمایه می نماید تعیین مونوگراف برای فراغت محصلان از این طریق صورت می گیرد. در بخش تحقیقات مؤسسه توانسته چندین ورکشاپ میتودولوژیک را بخاطر ظرفیت سازی درزمینه تحقیقات دایر نماید(فورمه های تحقیقاتی، مونوگراف های محصلان به شکل نمونه ضمیمه گردیده است)

-مشوق ها و حمایت های مالی وجود ندارد. انگیزه های تحقیق و پژوهش در بین اساتید و محصلین در حد انتظار نیست. و مهارت های تحقیق در بین استادان و دانشجویان به اندازه کافی رشد نکرده است.

  • به معیار فرعی( ۲-۶ )، (۳) نمره داده شده،‌( اصل نمره معیار ۶ است)

بودجه پنج ساله و یک ساله که در آن بودجه تطبیق پلان استراتیژیک شامل است و پلان استراتیژیک پوهنحی ها نیز موجود می باشد.

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در پلان استراتیژیک بودجه برای تطبیق پلان استراتیژیک مشخص نموده است همچنان به اساس پلان ستراتیژیک مؤسسه فاکولته ها نیز پلان استراتیژیک خویش آماده ساخته اند (ضمیمه گزارش می باشد)

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ تاهنوز نتوانسته است کمیته های تحقیق در سطح پوهنحی  ها را ایجاد نماید اما در پلان ستراتیژیک پوهنحی ها پیش بینی گردیده است.

 

  • به معیار فرعی( ۳-۶ )، (۳) نمره داده شده (اصل نمره معیار۶  است)

تمام اسناد مورد نظر در این زمینه موجود است

با دایر نمودن ورکشاپ ها و کنفرانسهای میتودولوژیک مؤسسه توانسته مهارتهای تحقیقی و ظرفیتهای استادان خویش را بلند ببرد و شخصی را در زمینه رهبری این کمیته موظف ساخته است(برنامه ورکشاپ میتودولوژیک ضمیمه گزارش ارزیابی خودی می باشد)

علالرغم تلاش ها و برگزاری ورکشاپ های روش تحقیق برای استادان میزان آموزش های صورت گرفته در حد کفایت نبوده است و نیاز به ظرفیت سازی بیشتر وجود دارد.

  • به معیار فرعی (۱-۷ )، (۶) نمره داده شده ( اصل نمره  معیار ۱۰ است)

اسناد استادان دایمی و همکار موجود می باشد.

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ از شروع فعالیت تا کنون در جذب استادان با رتب بلند مثل ماستر، دوکتورا و متخصص در رشته مسلکی خود اقدام نموده است که در زمینه اسناد استادان دایمی و همکار ضمیمه گزارش ارزیابی خود ی مؤسسه است.

ولی کارمندان مؤسسه آموزش های لازم در زمینه مهارت های شغلی و ارتباطی ندیده اند باید توجه صورت بگیرد.

·         به معیار فرعی (۴-۷)،  (۶) نمره داده شده (اصل نمره معیار ۱۰ است)

در مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ فعالیت های استادان از دو طریق مشاهده و ارزیابی می گردد  اولآ توسط دیپارتمنت و دوم از طرف محصلین در جریان ارزیابی از کیفیت تدریس که تمام استادان دایمی و همکار دارای کود های مشخص می باشند و نتایج آن با دیپارتمنت مربوطه و پوهنحی ایشان در میان گذاشته می شود.

  • به معیار فرعی( ۷-۷ )، (۴) نمره داده شده ( اصل نمره معیار ۶ است)

آزادی های اکادمیک در مطابقت با قانون تحصیلات عالی در مؤسسه حفظ و مراعات می گردد و توسط دستورالعمل مؤسسه به اطلاع تمام محصلان و استادان و کارمندان غیر اکادمیک رسانیده شده است.

همچنان مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در جلسه شورای علمی خویش تصمیم گرفته است که به استادان صلاحیت ترجمه، تالیف رساله ها را که از طریق مؤسسه به نشر برسد بدهد. که مطابقت به تمام اصول ترجمه و تالیف داشته باشد.

-محصلان در زمینه آزادی های اکادمیک آگاهی کافی ندارند و نیاز برای آگاهی دهی دیده می شود.

 

  • به معیار فرعی( ۱-۸ )،  (۸) نمره داده شده( اصل نمره معیار ۱۰ است)

ثبت نام محصلین، کتاب جدید الشمولان، نتایج اخذ امتحان کانکور، شقه های امتحانات و ارزیابی محصلان، کتاب نتایج محصلان در مدیریت محصلان حفظ و در دیتابیس ثبت است و کاپی آن به ریاست موسسات خصوصی بشکل سمستر وار ارسال گردیده است.

تمام معلومات پیرامون ثبت نام محصلان ادامه تحصیل شان ارتقا و موفقیت آنان در مدیریت محصلان جمع گردیده که بشکل مستند هارد کاپی،  و سافت کاپی آن در دیتابیس ذخیره می گردد و نقل آن به وزارت تحصیلات عالی ارسال می گردد.

ارتقا و موفقیت های محصلان تا قبل از فعال شدن دیتابیس جدید ثبت نگردیده است بخاطریکه دیتابیس قبلی این قابلیت را نداشته است، فعلآ دیتابیس جدید این قابلیت را دارد در صورت ضرورت ارتقأ و عدم ارتقأی تمام محصلین را می توان بررسی نمود.

  • به معیار فرعی( ۳-۸ )،  (۶) نمره داده شده ( اصل نمره معیار ۸ است)

لست ثبت نام در کورس های دایر شده، جذب استادان دایمی از فارغان مؤسسه، اسناد اخذ امتحانات جامع، جذب تعداد قابل ملاحظه فارغ التحصیلان در بخش های معالجوی شفاخانه های دولتی مرکز و ولایات.

کورس های دایر شده التراسوند، ECG برای فارغ التحصلان، استخدام فارغان مؤسسه که واجد شرایط کادری بودند بحیث استادان دایمی

با اخذ امتحانات جامع در بخش پاراکلینیک و کلینیک زمینه جذب فارغ التحصیلان خویش را در شفاخانه های دولتی مهیا ساخته ایم.

این فعالیت ها در کسب موفقیت فارغ الحصیلان کافی نمی باشد و باید در زمینه توجه بیشتر صورت بگیرد تا مهارتهای ایشان بلند برده شود.

  • به معیار فرعی( ۴-۸ )،  (۸) نمره  داده شده (اصل نمره میعار ۱۰ است)

اسناد تخفیف محصلان ، در قسمت جلسات روان درمانی دوسیه برگذاری این جلسات موجود است. ترانسپورت رایگان  و سهولت انترنت.

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ برای اول نمره کانکور ۲۰ فیصد تخفیف و برای اول نمره های سمستر های خویش تخفیف ۲۰ فیصد را مد نظر دارد همچنان برای دو نفر از یک فامیل تخفیف ۲۰ فیصد و در پوهنحی ستوماتولوژی تفاهم معینیت جوانان ۲۰ فیصد تخفیف را قایل گردیده است.

حمایت مشاوره ی در قسمت روان درمانی خدمات ارایه می نماید، اما نیازمندی های اکادمیک تلاش های بیشتری را ضرورت دارد.

سهولت انترنت، ترانسپورت رایگان و کفتریا با قیمت نازل در خدمت محصلان قرار دارد.

 

  • به معیار فرعی( ۱-۹) ،(۹) نمره داده شده  (اصل نمره معیار۱۰است)

کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی یک اطاق مستقل با مسول آن در سطح مؤسسه فعلا فعال می باشد که تمام اسناد ارزیابی از بهبود تدریس و ارزیابی خودی مؤسسه در سالهای گذشته در آنجا محفوظ می باشد.

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ از مدت شش سال می شود که به سطح مؤسسه کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی را در بخش آمریت مرکز انکشاف مسلکی ایجاد نمود و از این طریق تمام ارزیابی های بهبود تدریس صورت می گیرد و گزارش های ارزیابی خودی مؤسسه در چندین سال گذشته از طریق همین کمیته انجام شده است.

تا هنوز کمیته های در سطح پوهنحی ها انکشاف نیافته است در سال پیش رو کمیته های تضمین کیفیت و اعتباردهی در سطح پوهنحی ها نیز فعال خواهد گردید.

 

  • به معیار فرعی( ۲-۹ )، (۹) نمره داده شده( اصل نمره معیار۱۰ است)

لست کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی مؤسسه ضمیمه است، موجودیت دفتر کمیته تضمین کیفیت موسساتی متضمن تمام خصوصیات شده می تواند.

دفتر کمیته ارتقای کیفیت و اعتباردهی در مؤسسه ایجاد گردیده است که اسناد ارزیابی ها از بهبود تدریس و ارزیابی خودی مؤسسه و تمام اسناد مربوط تضمین کیفیت و اعتباردهی در آنجا محفوظ میباشد یک نفر محترم دوکتور محمد یاسین حکیمی استاد دایمی مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ مسؤل این کمیته می باشد.

در سال تحصیلی جدید کمیته های تضمین کیفیت در سطح پوهنحی ها نیز ایجاد خواهد گردید.

 

معیار شماره ۱: ماموریت و استراتیژی

مؤسسه دارای یک ماموریت و پلان استراتیژیک واضح می باشد که برای تمام شرکای کاری قابل فهم بوده و این پلان اساسات تصمیم گیری و تخصیص منابع را برای مؤسسه فراهم می نماید.

 

 

مدارک

نمره  مؤسسه

حد اکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص

 

۱.۱ ماموریت

مؤسسه دارای یک مأموریت مناسب و رسماْ تأیید شده میباشد.

مرام و اهداف مؤسسه با ماموریت و دیدگاه تایید شده وزارت تحصیلات عالی موجود است

۱۰

۱۰

بعد از فیصله شورای علمی مؤسسه بتاریخ ۱۸- ۵-۱۳۹۴ توسط مکتوب ۵۵۵/۳۶۷      مورخ ۱۸- ۸- ۱۳۹۴ ازریاست انسجام و امور اکادمیک مورد تایید قرار گرفت(ماموریت و دیدگاه ضمیمه گزارش خودی است) این ماموریت مؤسسه را به مقصد آن رهنمایی می کند.

مؤسسه دارای مأموریتی است که توسط وزارت تحصیلات عالی تصویب شده است.

 

۱.۲پلانگذاری استراتیژیک

مؤسسه یک دوره پلانگذاری پنج ساله را به پیش میبرد.

پلان استراتیژیک پنج ساله که مورد تایید وزارت تحصیلات عالی است موجود می باشد

۱۰

۱۰

پلان ستراتیژیک پنج ساله که شامل اهداف مشخص مؤسسه در موارد نصاب تحصیلی، پلان استراتیژیک علمی و اکادمیک، تحقیق، بودجه، استفاده از تکنالوژی معلوماتی، فعالیتهای بین المللی و نقش مؤسسه در جامعه ومردم تسجیل یافته است و بعد از تصویب شورای علمی مؤسسه بتاریخ ۲۵-۸ - ۱۳۹۶ و تایید ریاست محترم پلان وزارت تحصیلات عالی توسط مکتوب     مورخ - - ۱۳۹۶  (ضمیمه گزارش خودی مؤسسه است)

مؤسسه دارای یک پلان استراتیژیک پنج ساله بوده که توسط وزارت تحصیلات عالی یا مراجع ذیربط تأیید شده است. پلان استراتیژیک مؤسسه شامل اهدافی مرتبط با تحقیق، کسب عواید، استفاده از تکنالوژی، فعالیتهای بین المللی و نقش مؤسسه در جامعه افغانی می باشد.

 

 

 


۱.۳ پلانگذاری کاری تطبیقی

مؤسسه پلان تطبیقی سالانه را انکشاف میدهد که در آن چگون‍‍‍گی تطبیق پلان استراتیژیک به جزئیات اورده شده است.

پلان عملیاتی تطبیقی مؤسسه موجود می باشد که برای تطبیق کامل پلان استرتیژیک بطور سالانه ترتیب شده است.

۱۰

۱۰

پلان تطبیقی سالانه برای تطبیق پلان ستراتیژیک ترتیب گردیده است و درآن تمام بخش های علمی، تدریسی، محصلان، اداری و همه کارمندان و استادان شامل بوده و وظایف مشخص در قبال تطبیق آن دارند.(کاپی پلان تطبیقی یا عملیاتی ضمیمه گزارش مؤسسه است)

مؤسسه کارمندان را در انکشاف پلان تطبیقی سالانه خویش سهیم میسازد.

۱.۴:  موثریت سازماندهی

مؤسسه موثریت و کآرآیی اجراآت خود را به طور متداوم بهبود می بخشد.

پلان عملیاتی سالانه مؤسسه تحصیلات که بخاطر تطبیق درست پلان استراتیژیک مؤسسه طرح گردیده است وظایف تمام کارمندان در آن تعیین گردیده است

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ ذریعه این پلان عملیاتی یا تطبیقی خویش وظایف مشخص را برای تمام پرسونل تعیین نموده است در صورت اینکه بخش های ذیدخل نتوانند موارد تعیین شده را عملی نمایند در پلان تطبیقی سال دیگر گنجانیده شده و برای تطبیق آن تاکید صورت می گیرد

مؤسسه کارمندان را در بررسی سالانه تطبیق این پلان تطبیقی دخیل میسازد. این امر مواردی را که نیاز به بهبود و اصلاح دارد و در پلان تطبیقی سال آینده بازتاب یافته است، شناسایی میکند.

 

۱.۵:معلومات عمومی

مؤسسه در مورد ماموریت، استراتیژی، پالیسی ها و حاکمیت خود معلومات را بدسترس عام قرار میدهد

دستورالعمل چاپ شده مؤسسه موجود است و همچنان بدسترس تمام محصلان و استادان قرار گرفته است.

۸

۸

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ تمام معلومات لازمه را از طریق سایت انترنتی، بروشر های چاپ شده، بل بورد ها و دستورالعمل چاپ شده و  از طریق نشر معلومات توسط شبکه تلویزیونی چراغ همگانی می سازد

مؤسسه تمام معلومات را در مورد ماموریت، اهداف استراتیژیک، پالیسی ها، وحاکمیت خود را به هر فارمت ممکن، در اختیار عام قرار میدهد.

 

 

 

معیار شماره ۲: سهمگیری در جامعه و انکشاف

مؤسسه سهم ارزشمندی را در جامعه، محل و انکشاف ملی ایفا می نماید. این امر در اهداف استراتیژیک منعکس یافته و پیرامون اتخاذ تصامیم و فعالیت های کارمندان و محصلان آگاهی می دهد.

 

مدارک

نمره مؤسسه

حد اکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص


۲.1 فعالیت های اکادمیک

برنامه های تحقیقی و تدریسی ماموریت موسسات تحصیلی را به حیث عامل انکشاف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی منعکس میسازد.

فارغان مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ بهترین دست آورد در ساحه صحت عامه بوده که در انکشاف اجتماعی،  اقتصادی و فرهنگی می تواند منعکس گردد. که با اخلاق عالی طبی مجهز می باشند.

۵

۸

برنامه های تحقیقی و علمی مؤسسه بصورت واضح در ارتباط به صحت بوده، و فارغان مؤسسه یگانه دست آورد می باشد که در ساحه صحت عامه خدمت می نمایند در برنامه های تحصیلی و تدریسی مؤسسه که مبتنی بر دست آوردها می باشد محصلان طوری آماده می شوند که می توانند تمام علوم بدست آورده مربوط به بخش تحصیلی خویش را درعمل پیاده نماید و این دانش را برای استفاده از وسایل مدرن بکار ببرند و همچنان بشکل انفرادی و یا گروپی بتوانند بصورت همه جانبه کار نمایند و با اخلاق عالی طبی در جامعه مصدر خدمت شوند

برنامه های تحقیقی و علمی به طور واضح منافع پلان شده برای جامعه و انکشاف محلی، منطقه ای و ملی را منعکس کرده و تبلیغ مینماید.

 


۲.2 اشتغال و سهمگیری کارمندان

تمام کارمندان اکادمیک و در حد امکان کارمندان اداری، مصروف فعالیتهایی میباشند که سهم گیری آنان را در جامعه و انکشاف محلی، منطقوی و ملی نشان میدهد.

تلویزیون و کلینیک

۸

۸

استادان این مؤسسه در بخش طب، و فارمسی مصروف خدمت هستند که در جامعه بطور فعال در بخش خود از طریق ارایه خدمات مسلکی مصدر خدمت هستند. در قسمت بلند بردن سطح آگاهی مردم راجع به صحت در محل و بطور ملی فعالیت همه جانبه می نمایند.

اکثریت استادان به طور فعال در جامعه و انکشاف محلی، منطقوی و ملی سهم می گیرند.

 


۲.3: اشتغال  محصلان

محصلان از تعهدات خویش در قبال جامعه و انکشاف واقف بوده و تشویق میشوند تا سهم خود را ادا نمایند.

دستورالعمل مؤسسه، ماموریت و دیدگاه و پلان استراتیژیک مؤسسه گواه این تعهدات در قبال محصلان محسوب می گردد.

 

۶

۶

برای تمام محصلان توسط استادان رهنما ایشان و همچنان توسط چاپ پوستر ها و اگاهی از طریق نشر ماموریت، استراتیژی و عملکرد های ایشان بعد از فراغت در جامعه، در دستورالعمل مؤسسه، از طریق سایت انترنتی مؤسسه، و شبکه تلویزیونی چراغ در سطح محل، ملی و منطقه صورت می گیرد

به تمام  محصلان در مورد ماموریت مؤسسه، استراتیژی ها و عملکرد های آن در ارتباط به جامعه و انکشاف محلی، منطقوی و ملی آگاهی داده میشود.

 

 

معیار شماره ۳: حاکمیت، رهبری و اداره

حاکمیت، رهبری و اداره مؤسسه روی رسیدن به ماموریت و اهداف استراتیژیک آن متمرکز می باشد.

 

مدارک

نمره مؤسسه

حد اکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص

۳.۱ حاکمیت

مؤسسه غرض نظارت از تطبیق ماموریت و پلان استراتیژیک خود یک ساختار اداری مناسب و موثر را ایجاد نموده است.

تشکیل ساختاری مؤسسه بشکل گرافیک چاپ و موجود است همچنان گرافیک کمیته های کاری مؤسسه نیز چاپ و پروگرام جلسات آن تنظیم گردیده است که تصاویب جلسات ایشان در کتاب جلسات آنها حقظ می گردد

۱۰

 

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ کمیته های کاری فعال در بخش های مختلف ایجاد نموده است که لایحه وظایف روشن دارند این کمیته ها عبارت اند از: کمیته تحقیقاتی، کمیته انکشاف کریکولم، کمیته بهبود تدریس، کمیته فرهنگی، کمیته امتحانات، کمیته نظم و دسپلین، کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی، کمیته الکترونیکی، که

گراف این کمیته ها ضمیمه گزارش مؤسسه می باشد

مؤسسه یک کمیته ساختاری موثر را تاسیس نموده و لایحه وظایف روشن و واضح را برای تمام کمیته ها انکشاف داده است.

 

۳.۲ رهبری

مؤسسه توسط یک تیم با صلاحیت موثر در اوقات رسمی رهبری و اداره می شود.

ساختار تشکیلاتی موجود است

۱۰

 

۱۰

مؤسسه دارای یک ساختار تشکیلاتی فعال می باشد که در راس آن ریس مؤسسه، معاونین (علمی، تدریسی و اداری). روسای پوهنحی ها ، آمرین دیپارتمنت ها بصورت فعال در مؤسسه فعالیت داشته و تمام امورات را رهبری می نمایند و برای تمام این تیم لایحه وظایف ترتیب و مطابق آن فعالیت می کنند (لایحه وظایف ایشان ضمیمه گزارش می باشد)

رئیس پوهنتون، معاونین رئیس، روسای پوهنحی ها، معاونین پوهنحئ ها و آمرین دیپارتمنت ها مسئولین اداره در اوقات رسمی بوده و قادر به پیشبرد امور رهبریت میباشند.


۳.۳ اداره

اداره مؤسسه جهت حمایت از اجراات ماموریت و اولویت های استراتیژیک مؤسسه، متمرکز میباشد.

لایحه وظایف تمام مسؤلین بشکل چاپی موجود است

۱۰

 

۱۰

لایحه وظایف تمام منسوبین مؤسسه بطور چاپی در شعبات ایشان و در تخته اعلانات نصب می باشد (لایحه وظایف ضمیمه گزارش مؤسسه می باشد)

تمام کارمندان اداری لایحه وظایف مناسب و مرتبط دارند.

۳.۴ اصول اخلاقی

مؤسسه کوشش بخرج میدهد تا مطابق معیارهای اخلاقی عمل نموده، از فساد، واسطه و قوم پرستی، جلوگیری بعمل آید و نیز شفافیت کاری، انصاف و تساوی جنسیتی در همه عرصه های کاری نافذ گردد.

کمیته نظم و دسپلین متضمن این پروسه بوده که تصامیم خویش را در این زمینه اتخاذ می نماید و فساد اخلاقی، قوم پرستی، و شفافیت در کار را رهبری مینماید

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ بر علاوه اینکه در تمام امورات روزمره اصول اخلاقی را مراعات می نمایند مضمون اخلاق طبابت برای محصلین تدریس می گردد و کمیته نظم و دسپلین در این عرصه فعال بوده و تمام اصول های رفتاری و اخلاقی را تحت نظارت دارند و اگاهی هارا بشکل پوستر ها برای کارمندان و محصلان در دهلیز نصب نموده است.

مؤسسه دارای پروسه رسمی میباشد که مطابق آن اطمینان حاصل می کند که تمام استادان و  محصلان اصول رفتارهای اخلاقی و عواقب عدم تطبیق آنرا میدانند.


 

معیار شماره ۴: منابع مالی و اداری

منابع مؤسسه غرض نیل به ماموریت و پلان استراتیژیک تخصیص داده شده و تنظیم می گردد.

 

مدارک

نمره مؤسسه

حد اکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص

۴.۱: پلان گذاری مالی

مؤسسه اطمینان میدهد که پلان های مالی اش با تطبیق اهداف استراتیژیک اش مطابقت داشته و روی آن متمرکز میباشد.

پلان استراتیژیک مؤسسه بیان گر این مطلب است و اسناد معاونیت مالی میتواند به مطلب صحه بگذارد.

۱۰

۱۰

مؤسسه دارای یک پلان پنج ساله مالی می باشد که در مطابقت با اهداف پلان استراتیژیک مؤسسه اعیار گردیده است این پلان بشکل سالانه ترتیب شده است و از عایداتیکه از طریق فیس محصل بدست می آید و بصورت منظم مالیات آن به وزارت مالیه سپرده شده که اسناد ضمیمه گزارش خودی  مؤسسه می باشد.

مؤسسه دارای یک پلان پنج ساله مالی بوده که به طور واضح در مطابقت با اهداف استراتیژیک مؤسسه که در چارچوب پلان استراتیژیک آن بیان گردیده است، قرار دارد.

۴.۲ مدیریت مالی

مؤسسه از مدیریت موثر بودجه سالانه اطمینان میدهد.

اسناد مالیه دهی و گزارشات معاونیت اداری  موجود است.

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ یک مؤسسه خصوصی بوده و تمام عایدات آن از طریق فیس محصل بدست می آید و تمام پروسه آن شفاف می باشد مالیات آن از طریق وزارت مالیه بطور سالانه اخذ می گردد( اسناد ضمیمه گزارش خودی مؤسسه می باشد)

معاونیت اداری مؤسسه در برابر تنظیم بودجه سالانه مسوولیت شفاف و واضح داشته و گزارش ربع وار آنرا به کمیته مربوطه مؤسسه میسپارد.


۴.۳: سیستم های مالی

مؤسسه سیستمهای موثر محاسبه و مدیریت مالی را ایجاد نموده است.

معاونیت اداری و بخش مالی مؤسسه

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ سیستم مالی خود را توسط بخش اداری کنترول می نماید و مدیریت محاسبه تمام امورات مالی را آماده ساخته بشکل ربع وار و سالانه به ریاست مؤسسه و از آن طریق به وزارت مالیه خبر می دهد.

 

مؤسسه با استفاده موثر از سیستم مدیریت مالی مناسب، محاسبات خویش را مدیریت مینماید.

 

۴.۴ حسابدهی

 

عایدات و مصارف مؤسسه تحصیلی به طور سالانه مورد بازرسی قرار می گیرد.

مدارک در معاونیت اداری موجود است.

۱۰

۱۰

راپور های حسابدهی مالی رسمی مؤسسه از سالهای گذشته وجود دارد که ضمیمه گزارش خودی مؤسسه می باشد.

راپورهای حسابدهی مالی رسمی ملی و بین المللی سه سال گذشته موجود می باشد

 

 

 

معیار شماره ۵: برنامه های اکادمیک

برنامه های اکادمیک با ماموریت مؤسسه مطابقت داشته و غرض کسب اطمینان از آوردن اصلاحات دوامدار بررسی و مرور می شود.

 

مدارک

نمره مؤسسه

حداکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص

۵.۱ نیازمندی های برنامه

تمام برنامه های اکادمیک بطور واضح نیازمندیهای فراغت و انکشاف مهارتهای فارغین را شرح میدهد.

نصاب های تحصیلی هر سه فاکولته  در ریاست فاکولته ها و معاونیت علمی موجود است

۱۰

۱۰

تمام برنامه های علمی و اکادمیک مؤسسه در پلان استراتیژیک علمی بصورت مشخص ارايه گردیده است

برنامه تدریسی توسط نصاب آموزشی در بخش طب، ستوماتولوژی و فارمسی ترتیب شده که از طرف وزارت تحصیلات عالی مورد تایید قرار گرفته است در پوهنحی طب فعلا دو برنامه بشکل شش ساله و هفت ساله مورد استفاده محصلان قرار دارد

هر برنامه دارای یک کتلاگ مشخص و یا اسناد مشابه می باشد که در آن محتوای برنامه تعریف شده است.

 

 

 

۵.۲ نظارت سالانه برنامه ها

تمام برنامه های اکادمیک توسط یک پروسه رسمی مرور و تایید، در سطح نهاد تحصیلی سالانه نظارت می گردد.

اسناد بصورت سمستر وار در کمیته تضمین کیفیت  و اعتباردهی مؤسسه موجود می باشد و کاپی آن با ریاست تضمین کیفیت و اعتباردهی وزارت نیز در میان گذاشته شده است.

۱۰

۱۰

در مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ تمام برنامه های علمی بطور سمستر وار نظارت و ارزیابی می گردد که این نظارت و ارزیابی توسط کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی صورت می گیرد که در بخش بهبود تدریس و ارزیابی دیپارتمنت ها و ارزیابی استادان توسط محصلان اجرا می شود(درصورت ضرورت کاپی ارزیابی ضمیمه خواهد گردید)

 

تمام برنامه ها به طور سالانه نظارت می گردد.


۵.۳ مرور برنامه

مجموعه تمام برنامه ها و نصاب ها هر پنج سال یکبار بر اساس پروسه رسمی مرور و تصویب، توسط مراجع ذیصلاح تایید می گردد.

اسناد نیاز سنجی و نیاز مندی تجدید برنامه های تحصیلی ذکر شده موجود است و بعد از تجدید مکاتیب تاییدی آن از طریق ریاست انسجام و امور اکادمیک ترتیب شده نیز موجود می باشد.

۸

۸

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ از زمان تاسیس تا کنون نصاب تحصیلی فاکولته های طب معالجوی و ستوماتولوژی خویش را یکبار به اساس نیازسنجی و نیاز مندی محصلان و نیاز مندی های بیرونی تجدید و مورد تایید وزارت محترم تحصیلات عالی قرار داده است که اسناد و مکتوب تاییدی آن ضمیمه گزارش ارزیابی خودی مؤسسه می باشد معالجوی۴۰/۴۶ -۲۵-۱-۱۳۹۴ ستوماتولوژی / - - ۱۳۹۵.

مؤسسه پروسه مرور دوره ای برنامه های وزارت تحصیلات عالی را تطبیق مینماید تا اطمینان حاصل کند که نصاب تحصیلی تمام برنامه های اکادمیک هر پنج سال یکبار مرور شده و انعکاس دهنده تغییرات بیرونی میباشد و نیز مطابق موازین و معیارهای بین المللی و مسلکی قرار دارد.


 

۵.۴ پیداگوژی

میتودولوژیی که در تدریس تمام برنامه های اکادمیک استفاده شده و سطح آموزشی  محصلان را ارتقا میبخشد، بطور منظم نوسازی و تجدید خواهد شد.

تمام اسناد رهنمود میتود جدید مبتنی به دست آوردها و محصل محوری و سیستم ارزیابی و PBL,CBL در معاونیت علمی موجود است.

با توجه به جدید بودن وقرار داشتن در مراحل ابتدایی استفاده از میتود های ذکر شده هنوز تا دست یابی به کیفیت مطلوب و تسلت کامل اساتید فاصله وجود دارد

۹

 

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ بر علاوه  شیوه های تدریسی رایج، میتود های جدیدOBE, SCL را در چهار سمستر برنامه هفت ساله پوهنحی طب معالجوی، دو سمستر ستوماتولوژی و دو سمستر فاکولته فارمسی آغاز نموده، و در اخیر سمستر ارزیابی و نظر سنجی در این باره نیز انجام خواهد شد(نمونه رهنمود و ورکشاپ های دایرشده همراه با اسناد آن در ضمیمه آمده است)

تمام تیم های برنامه ها بصورت مداوم تلاش میورزند تا اصلاحات ممکن را غرض تغییر در نحوه تدریس شناسایی نموده، انکشاف دهند.

 

 

 

 

 

 

۵.۵: ارزیابی

میتودولوژی که غرض ارزیابی فهم محصل صورت میگیرد عادلانه و شفاف بوده و بطور منظم تجدید می شود.

اسناد ارزیابی PBL تست های ماهانه امتحانات ۳۰٪ نصاب شش ساله و امتحانات نهایی از هر سمستر در بخش تدریسی و مدیریت محصلان و دیتابیس مؤسسه محفوظ می باشد

۱۰

۱۰

میتود های ارزیابی محصلان بسیار شفاف میباشد با در نظر داشت میتود جدید محصل محوری، محصلان در ختم هر ماه ارزیابی می گردند و همچنان با اجرای دروس PBL ازاین طریق ارزیابی می شوند و با اخذ امتحان نهایی ارزیابی می گردند. ارایه مقاله ها کنفرانس ها وظایف صنفی و خانگی ارزیابی از آموزش آنها صورت گرفته شقه نمرات نتایج PBL  و نتایج نهایی آنها در سایت اعلان و در دیتابیس تحصیلی شان حفظ می گردد. و کاپی آن به آمریت بخش محصلان ریاست پوهنتونها و موسسات تحصیلات عالی خصوصی ارسال می گردد

تمام مشخصات برنامه به این امر وضاحت می بخشد که هر کورس چگونه ارزیابی می گردد.

 

۵.۶ آموزش الکترونیکی (استفاده از تکنالوژی)

مؤسسه ظرفیت خویش را در تطبیق فراهم سازی آموزش الکترونیکی انکشاف داده است.

درتمام صنوف درسی و لابراتوار ها می شود مشاهده نمود

۶

۶

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ از تکنالوژي الکترونیکی در همه ای موارد تدریس استفاده می نماید که در صنوف درسی پروجکتور، مونیتور، WIFI کتابخانه الکترونیکی و ویدیو کنفرانس ها و شبکه تلویزیونی چراغ.

یک کمیته الکترونیکی نیز ایجاد گردیده است که از این طریق پروگرام های آموزشی برای محصلین دایر می گردد(فوتو راپور موجود است)

مؤسسه از تکنالوژی های موجود برای ارائه بخشهایی از برنامه خود استفاده می نماید.

 

۵.۷: مشارکت جمعی

مؤسسه ظرفیت خویش را انکشاف داده تا با سایر موسسات تحصیلی داخلی و خارجی توأمیت همکاری برقرار نماید.

تفاهم نامه های امضا شده موجود است

بخاطریکه بصورت خوب زمینه های استفاده از این تفاهم نامه را تا هنوز نتوانستیم مهیا بسازیم در آینده باید بصورت وسیع تر از این تفاهم نامه استفاده خواهیم نمود.

۴

۶

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ توأمیت های همکاری با پوهنتون علوم طبی کابل، پوهنتون البیرونی،  پوهنتون امریکای افغانستان به سطح کشور، با پوهنتون طبی مشهد، پاستور تهران، بیوانفارماتیک و اکادمی علوم سیانس اوکراین در سطح بین المللی دارد. و خواهان انکشاف هرچه بیشتر آن می باشد(تفاهم نامه ها ضمیمه گزارش خودی مؤسسه است)

مؤسسه بطور موثر توأمیتهای همکاری را با سایر موسسات تحصیلی عالی داخل افغانستان و یا موسسات بین المللی برقرار می نماید تا اهداف استراتیژیک خود را به انجام برساند.

 

 

 

معیار شماره ۶: تحقیق

مؤسسه در نظر دارد تا فعالیت های تحقیقی خویش را انکشاف داده و اطمینان می دهد که استادان به طور فعال در کار های تحقیقی مشغول می باشند.

 

مدارک

نمره مؤسسه

حد اکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص

۶.۱ فعالیتهای تحقیق

مؤسسه مجموعه یی از فعالیتهای تحقیقی را انجام می دهد.

فورمه های خانه پری شده شفاخانه چراغ برای تحقیقات، مونوگراف محصلان که در کتابخانه موجود است

اسناد ورکشاپ های میتودولوژیک موجود است

 

۳

۸

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ دارای کمیته تحقیقاتی فعال می باشد که فعالیت های تحقیقی را بررسی و حمایه می نماید تعیین مونوگراف برای فراغت محصلان از این طریق صورت می گیرد. در بخش تحقیقات مؤسسه توانسته چندین ورکشاپ میتودولوژیک را بخاطر ظرفیت سازی درزمینه تحقیقات دایر نماید(فورمه های تحقیقاتی، مونوگراف های محصلان به شکل نمونه ضمیمه گردیده است)

-مشوق ها و حمایت های مالی وجود ندارد. انگیزه های تحقیق و پژوهش در بین اساتید و محصلین در حد انتظار نیست. و مهارت های تحقیق در بین استادان و دانشجویان به اندازه کافی رشد نکرده است

محصلان و کارمندان در پروژه های تحقیقی شامل هستند.

۲.۶ حمایه

مؤسسه ظرفیت های خود را برای حمایت از فعالیتهای تحقیقی،توسعه میبخشد .

بودجه پنج ساله و یک ساله که در آن بودجه تطبیق پلان استراتیژیک شامل است و پلان استراتیژیک پوهنحی ها نیز موجود می باشد.

۳

 

۶

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در پلان استراتیژیک بودجه برای تطبیق پلان استراتیژیک مشخص نموده است همچنان به اساس پلان ستراتیژیک مؤسسه فاکولته ها نیز پلان استراتیژیک خویش آماده ساخته اند (ضمیمه گزارش می باشد)

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ تاهنوز نتوانسته است کمیته های تحقیق در سطح پوهنحی  ها را ایجاد نماید اما در پلان ستراتیژیک پوهنحی ها پیش بینی گردیده است

هر پوهنحی کمیته تحقیق را ایجاد نموده است که مسوول حمایه و پلانگذاری به سطح پوهنحی باشد.

۶.۳ آموزش

مؤسسه مهارتهای تحقیقی و ظرفیتهای استادان خویش را توسعه میبخشد.

 

تمام اسناد مورد نظر در این زمینه موجود است

۳

۶

با دایر نمودن ورکشاپ ها و کنفرانسهای میتودولوژیک مؤسسه توانسته مهارتهای تحقیقی و ظرفیتهای استادان خویش را بلند ببرد و شخصی را در زمینه رهبری این کمیته موظف ساخته است(برنامه ورکشاپ میتودولوژیک ضمیمه گزارش ارزیابی خودی می باشد)

علالرغم تلاش ها و برگزاری ورکشاپ های روش تحقیق برای استادان میزان آموزش های صورت گرفته در حد کفایت نبوده است و نیاز به ظرفیت سازی بیشتر وجود دارد

مؤسسه با استفاده از برنامه های آموزشی ملی و مؤسسه یی، استادان نخبه را منحیث مسئولین تحقیق در چارچوب نهاد تحصیلی خویش آموزش میدهد.

 

معیار شماره ۷: استادان و کارمندان

مؤسسه استادان و کارمندان خویش را مقرر، مدیریت و انکشاف داده تا اطمینان دهد که قادر به رسیدن به ماموریت و اهداف استراتیژیک خویش می باشد.

 

مدارک

نمره مؤسسه

حد اکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص

۷.۱ ظرفیت اکادمیک

مؤسسه کارمندان را با سویه های تحصیلی مناسب مقرر مینماید که غرض پیش برد برنامه های اکادمیک پاسخگوی نیازمندیها باشند.

اسناد استادان دایمی و همکار موجود می باشد

۶

 

 

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ از شروع فعالیت تا کنون در جذب استادان با رتب بلند مثل ماستر، دوکتورا و متخصص در رشته مسلکی خود اقدام نموده است که در زمینه اسناد استادان دایمی و همکار ضمیمه گزارش ارزیابی خود ی مؤسسه است

ولی کارمندان مؤسسه آموزش های لازم در زمینه مهارت های شغلی و ارتباطی ندیده اند باید توجه صورت بگیرد.

مؤسسه می تواند نشان دهد که برای پیشبرد تمام برنامه های اکادمیک خود مطابق با تعداد محصلان ثبت نام شده، کارمندان مناسب استخدام نموده است.


۷.۲ ظرفیت غیراکادمیک

مؤسسه تحصیلی تعداد کارمندان مورد نیاز خود را که از مهارتهای خاص جهت انجام امور غیر اکادمیک برخوردار باشند، مقرر نموده است.

اسناد این کارمندان در مدیریت قوای بشری موجود است.

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ مطابق ضرورت های خویش و نظر به تعداد محصلان خویش به جذب تعداد معین کارمندان غیر اکادمیک اقدام نموده است که دربخش های اداری، کتابخانه، شفاخانه تدریسی، لابراتوار ها و IT  که اسناد ایشان ضمیمه گزارش ارزیابی خودی می باشد

 

مؤسسه می تواند نشان دهد که برای تمام دفاتر اداری خود مطابق با تعداد محصلان ثبت نام شده، کارمندان مناسب استخدام نموده است.

 

 

 

 

۷.۳  پالیسی ها و پروسۀ استخدام

تمام پالیسی ها و پروسه های استخدام، تعیین حجم کار و ارتقا ی کارمندان بر اساس شایستگی و شفافیت صورت میگیرد.

بطور نمونه میتوان پروسه جذب یک نفر کارمند را که موجود است از نظر گذشتاند

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در معاونیت اداری یک مدیریت بخش قوای بشری دارد که استخدام تمام کارمندان بشمول استادان، کارمندان اداری، مسلکی در بخش های مختلف مؤسسه از این طریق طی  مراحل می گردد

مؤسسه یک اداره منابع بشری دارد.

 


۷.۴ فعالیت های استادان

فعالیت تمام استادان، هر ساله با توجه به بهبود کیفیت کاری شان به بررسی گرفته میشود.

 

تمام اسناد ارزیابی از تدریس و دیپارتمنت از استادان مربوط موجود است

۶

۱۰

درمؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ فعالیت های استادان از دو طریق مشاهده و ارزیابی می گردد اولآ توسط دیپارتمنت و دوم از طرف محصلین در جریان ارزیابی از کیفیت تدریس که تمام استادان دایمی و همکار دارای کود های مشخص می باشند  و نتایج آن با دیپارتمنت مربوطه و پوهنحی ایشان در میان گذاشته می شود.( نمونه این ارزیابی ها ضمیمه گزارش ارزیابی خودی می باشد)

مؤسسه با استفاده از مشاهده دروس به بهبود فعالیت های استادان کمک می کند.

۷.۵ فعالیت کارمندان

اجراآت تمام کارمندان اداری با توجه به اصلاحات در کیفیت کاری شان بررسی میشود.

 

لایحه و پلان یک ساله عملیاتی در این زمینه موجود می باشد.

۱۰

۱۰

 

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ برای اجراات کاری کارمندان خویش لایحه سیستم کاری را ایجاد نموده است و از فعالیت های آنها توسط پلان یک ساله بررسی و ارزیابی می نماید

مؤسسه برای تمام کار مندان اداری خود که از انتقادات و پیشنهادات استفاده نموده و ساحات قابل بهبود خود را شناسایی میکنند، یک پروسه بررسی فعالیت سالانه را ایجاد نموده است.

 


۷.۶ انکشاف مسلکی

مؤسسه نیازمندیهای انکشافی تمام کارمندان را تشخیص و شناسایی نموده و میکوشد تا آنها را مد نظر قرار دهد.

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ آمریت مرکز انکشاف مسلکی یا PDC را جهت پیشبرد امورات ارتقای ظرفیت استادان و بهبود تدریس ایجاد نموده و از این طریق استادان به بورس های تحصیلی معرفی می گردند  سه نفر استادان به بورس های ماستری معرفی گردیده است داکتر عبدالبصیر برمک، داکتر جمشید صادقی و استاد نجمه در بخش فارمسی

 

 

 

۱۰

 

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ آمریت زیر نام آمریت مرکز انکشاف مسلکی یا PDC دارد که تمام امورات دربخش بلندبردن ظرفیت استادان، بهبود تدریس، و تضمین کیفیت و اعتباردهی از این طریق رهبری می گردد.

مؤسسه یک شخص را که مسئول مدیریت تمام جنبه های انکشاف مسلکی می باشد، تعیین نموده است.

 

۷.۷ آزادی های اکادمیک

آزادی اکادمیک مطابق به قانون، حمایت و مورد تشویق قرار داده میشود.

اصولنامه داخلی مؤسسه در دسترس همه قرار دارد و در کتابخانه جهت اگاهی گذاشته است.

۴

۶

آزادی های اکادمیک در مطابقت با قانون تحصیلات عالی در مؤسسه حفظ و مراعات می گردد و توسط دستورالعمل مؤسسه به اطلاع تمام محصلان و استادان و کارمندان غیر اکادمیک رساینده شده است.

همچنان مؤسسه تحصیلات عالی در جلسه شورای علمی مؤسسه تصمیم گرفته است که به استادان صلاحیت ترجمه، تالیف رساله ها را که از طریق مؤسسه به نشر برسد بدهد. که مطابقت به تمام اصول ترجمه و تالیف باشد

-محصلان در زمینه آزادی های اکادمیک آگاهی کافی ندارند و نیاز برای آگاهی دهی دیده می شود.

مؤسسه اطمینان میدهد که تمام استادان و  محصلان از اساسات آزادیهای اکادمیک که در چارچوب قانون تحصیلات عالی افغانستان محفوظ گردیده است، واقف اند.


۷.۸ شکایات کارمندان

مؤسسه بطور مؤثر شکایات، نارضایتی ها و نظم و انظباط را مدیریت میکند.

کتاب جلسات اداری، صندوق های شکایات، کتاب جلسات دیپارتمنت ها، پوهنحی ها و شورای علمی مؤسسه موجود است.

طرز العمل بررسی از شکایات مؤسسه ضمیمه است.

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ طرزالعمل های مشخص در زمینه شکایات و نارضایتی های کارمندان خود وضع نموده است که میتوانند از طریق صندوق شکایات، شکایت خودرا مطرح نمایند و یا اینکه در جلسات اداری و شورای های دیپارتمنت ها، پوهنحی ها و شورای علمی مؤسسه به گوش مقامات برسانند

طرزالعمل مؤسسه در این زمینه وجود دارد

مؤسسه طرزالعملهایی را غرض وارسی شکایات کارمندن ایجاد نموده و آن را تعقیب می نماید.

 

 

 


 

معیار شماره ۸: تجارب محصل

مؤسسه از ایجاد فضای مثبتی اطمینان می دهد که در آن محصلان می توانند بهتر بیاموزند، انکشاف یابند و موفقیت کسب کنند.

 

مدارک

نمره مؤسسه

حد اکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص

۸.۱ معلومات  محصلان

مؤسسه دارای سیستم هایی که در آن معلومات محصلان جمع آوری و تحلیل می گردد، می باشد.

ثبت نام محصلین، کتاب جدید الشمولان، نتایج اخذ امتحان کانکور، شقه های امتحانات و ارزیابی محصلان، کتاب نتایج محصلان در مدیریت محصلان حفظ و در دیتابیس ثبت است و کاپی آن به ریاست موسسات خصوصی بشکل سمستر وار ارسال گردیده است.

۸

 

 

۱۰

تمام معلومات پیرامون ثبت نام محصلان ادامه تحصیل شان ارتقا و موفقیت آنان در مدیریت محصلان جمع گردیده که بشکل مستند هارد کاپی و سافت کاپی آن در دیتابیس ذخیره می گردد و نقل آن به وزارت تحصیلات عالی ارسال می گردد.

ارتقا و موفقیت های محصلان تا قبل از فعال شدن دیتابیس جدید ثبت نگردیده است بخاطریکه دیتابیس قبلی این قابلیت را نداشته است.

معلومات اساسی پیرامون ثبت نام  محصلان، دوام تحصیل، ارتقا، و موفقیت های آنان جمع آوری، ذخیره و غرض ارزیابی و مقاصد پلانگزاری در دسترس قرار میگیرد.


۸.۲ پیشنهادات و انتقادات  محصلان

مؤسسه پروسه یی را غرض جمع آوری پیشنهادات و انتقادات  محصلان ایجاد نموده و بوسیله آن ساحات مورد اصلاح را تشخیص مینماید.

صندوق های شکایات

باخبر ساختن از طریق استادان رهنما

ثبت شکایات و انتقادات بصورت انلاین

و رسیدگی به انتقادات و شکایات شان از طریق کمیته نظم و دسپلین صورت می گیرد کتاب پروتوکول این کمیته موجود است

۱۰

 

 

۱۰

صندوق شکایات در نقاط مختلف مؤسسه نصب گردیده است.

طرزالعمل شکایات بطور چاپی وجود دارد و تمام محصلان از پروسه شکایات و انتقادات آگاهی دارند و از طریق نمایندگان، استادان رهنما و سروی های که از طرف مؤسسه صورت می گیرد

ثبت شکایات بصورت انلاین

کمیته نظم و دسپلین

مؤسسه بطور منظم با  محصلان و نماینده گان آنها از طریق سروی ها و سایر روش ها مشورت می نماید تا به نیازمندیها و تجارب آنها بهتر رسیدگی صورت بگیرد.

۸.۳ مهارتهای فارغ التحصیلان

مؤسسه مهارتهایی را غرض انکشاف فارغ التحصیلان خود مشخص ساخته است تا آنها را قادر به کسب موفقیت در وظایف شان سازد.

لست ثبت نام در کورس های دایر شده

جذب استادان دایمی از فارغان مؤسسه

اسناد اخذ امتحانات جامع

جذب تعداد قابل ملاحظه فارغ التحصیلان در بخش های معالجوی شفاخانه های دولتی مرکز و ولایات

۶

۸

کورس های دایر شده التراسوند، ECG برای فارغ التحصلان

استخدام فارغان مؤسسه که واجد شرایط کادری بودند بحیث استادان دایمی

با اخذ امتحانات جامع در بخش پاراکلینیک و کلینیک زمینه جذب فارغ التحصیلان خویش را در شفاخانه های دولتی مهیا ساخته ایم

این فعالیت ها در کسب موفقیت فارغ التحصیلان کافی نمی باشد و باید در زمینه توجه بیشتر صورت بگیرد تا مهارتهای ایشان بلند برده شود

مؤسسه با استخدام کنندگان در ارتباط می باشد تا مهارتهایی را که فارغان غرض کسب موفقیت در محل کاری خویش به آنها نیاز دارند، مشخص سازند.


۸.۴ خدمات و حمایه محصلین

مؤسسه خدماتی را غرض حمایت از نیازمندیهای اکادمیک و شخصی  محصلان تهیه و تدارک مینماید.

اسناد تخفیف محصلان موجود است

در قسمت جلسات روان درمانی کتاب برگذاری این جلسات موجود است

ترانسپورت رایگان  و سهولت انترنت

۸

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ برای اول نمره کانکور ۲۰ فیصد تخفیف و برای اول نمره های سمستر های خویش تخفیف ۲۰ فیصد را مد نظر دارد همچنان برای دو نفر از یک فامیل تخفیف ۲۰ فیصد و در پوهنحی ستوماتولوژی تفاهم معینیت جوانان ۲۰ فیصد تخفیف را قایل گردیده است

حمایت مشاوره ی در قسمت روان درمانی خدمات ارایه می نماید

اما نیازمندی های اکادمیک تلاش های بیشتری را ضرورت دارد

سهولت انترنت، ترانسپورت رایگان و کفتریا با قیمت نازل در خدمت محصلان قرار دارد.

 

مؤسسه به  محصلان خدمات مشورتی و حمایتی را که به نیازمندیهای شخصی و اکادمیک آنها پاسخگو باشد فراهم مینماید.

 

۸.۵ انصاف و عدالت

مؤسسه تضمین می کند که صرف نظر از جنسیت، موقف اجتماعی، معایب فیزیکی و یا دیگر محدودیتها با همه  محصلان به شکل عادلانه و منصفانه رفتار می شود.

اسناد استادان و محصلان بررسی گردد نمایانگر این مطلب است و می تواند به این مسله صحه بگذارد

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ با جذب محصلان از تمام اقشار جامعه، اقوام مختلف، ولایات مختلف و از طبقه ذکور و اناث به شکل متناسب آن اقدام نموده و این اصل را تقویت می بخشد

مؤسسه پالیسی انصاف و عدالت را تهیه نموده است که هدف آن برقراری انصاف و عدالت بوده و آنها را به دسترس همه افراد ذیربط قرار میدهد.

 


۸.۶ پالیسی انظباطی و طرزالعمل ها

مؤسسه دارای یک پالیسی انظباطی بوده که رفتار و سلوک اخلاقی  محصلان را مدیریت نموده، نقل آن به تمام آنها توزیع گردیده و توسط ساختار های کمیته، نظارت میگردد.

اصولنامه مؤسسه

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ دارای یک کمیته نظم و دسپلین است که تمام پالیسی انظباطی برای محصلان از این طریق اعمال می گردد جزییات طرزالعمل های انظباطی در بورد های مؤسسه جهت اگاهی دهی نصب گردیده است

در اصولنامه چاپی مؤسسه نیز نشر گردیده است

مؤسسه دارای یک پالیسی انظباطی برای  محصلان بوده که در آن راجع به جزئیات طرزالعملهای انظباطی تفصیلات ارائه میکند و توسط کمیته انظباطی به سطح پوهنحئ و مؤسسه تحصیلی، نظارت میگردد.

 

 

معیار شماره ۹: ارتقای کیفیت و بهبود

مؤسسه غرض بررسی و اصلاحات دایمی در کیفیت جنبه های فعالیت هایش ساختار ها و پروسه هایی را روی دست دارد.

 

مدارک

نمره مؤسسه

حد اکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص

۹.۱ نهاد و مدیریت

مؤسسه اطمینان میدهد که پروسه ها و پالیسی های ارتقا و بهبود کیفیت، در تمام سطوح مؤسسه مطابق به لوایح و مقرره ها، مدیریت و تنظیم شده است.

 کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی یک اطاق مستقل با مسول آن در سطح مؤسسه فعلا فعال می باشد که تمام اسناد ارزیابی از بهبود تدریس و ارزیابی خودی مؤسسه در سالهای گذشته در آنجا محفوظ می باشد

۹

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ از مدت شش سال می شود که به سطح مؤسسه کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی را در بخش آمریت مرکز انکشاف مسلکی ایجاد نمود و از این طریق تمام ارزیابی های بهبود تدریس صورت می گیرد و گزارش های ارزیابی خودی مؤسسه در چندین سال گذشته از طریق همین کمیته انجام شده است.

تا هنوز کمیته های در سطح پوهنحی ها انکشاف نیافته است در سال پیش رو کمیته های تضمین کیفیت و اعتباردهی در سطح پوهنحی ها نیز فعال خواهد گردید

کمیته های ارتقای کیفیت در سطوح مؤسسه تحصیلی و پوهنحی ها یک رهبری و مدیریت قوی ارتقای کیفیت و بهبود را فراهم میسازد.


 

۹.۲ منابع

مؤسسه اطمینان میدهد که تطبیق پروسه ها و پالیسی های ارتقای کیفیت و بهبود توسط کارمندان و فراهم آوری امکانات لازم مورد حمایت قرار میگیرد.

لست کمیته تضمین کیفیت و اعتباردهی مؤسسه ضمیمه است

دفتر کمیته تضمین کیفیت موسساتی

۹

۱۰

دفتر کمیته ارتقای کیفیت و اعتباردهی در مؤسسه ایجاد گردیده است که اسناد ارزیابی ها از بهبود تدریس و ارزیابی خودی مؤسسه و تمام اسناد مربوط تضمین کیفیت و اعتباردهی در آنجا محفوظ میباشد یک نفر مسول این کمیته می باشد

در سال تحصیلی جدید کمیته های تضمین کیفیت در سطح پوهنحی ها نیز ایجاد خواهد گردید

مؤسسه دفتر ارتقای کیفیت را ایجاد نموده است تا امور کمیته های ارتقای کیفیت را به طور مناسب به پیش ببرد.

 

 

 

 

 

 

 

معیار شماره ۱۰: کتابخانه و منابع معلوماتی

مؤسسه ، دسترسی محصلان و استادان به کتابخانه و منابع معلوماتی مناسب را مهیا می سازد.

 

مدارک

نمره مؤسسه

حد اکثر نمره

شرح

معیار فرعی / شاخص

۱۰.۱ ظرفیت

مؤسسه منابع کافی کتابخانه یی و معلوماتی را غرض حمایه برنامه های تحقیقی و علمی خود فراهم میسازد.

راجستر کتابخانه و کتابخانه و ارتباط کتابخانه از طریق HINARI

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ دارای یک کتابخانه مجهز با کتب به روز شده در حدود سه هزار جلد کتاب موجود است همچنان از طریق HINARI با کتابخانه الکترونیکی سازمان صحی جهان وصل است که محصلین از منابع جدید و معتبر بین المللی می توانند استفاده نمایند کتابخانه مدت ۱۰ ساعت باز می باشد از ساعت ۷ الی ۵ عصر در خدمت محصلان قرار دارد

مؤسسه دارای سهولت های کافی منابع کتابخانه یی و معلوماتی بوده که در آن کارمندان با مهارتها و تخصصهای مورد نیاز استخدام شده است.


۱۰.۲ مدیریت

کتابخانه و منابع معلوماتی بخاطر حمایت از دستیابی به اهداف اداری و اکادمیک، بطور مؤثر مدیریت میشوند.

کتب موجود کتابخانه

مونوگراف های که محصلین تهییه دیده اند

۱۰

 

۱۰

مدیریت کتابخانه از طریق معاونیت علمی مؤسسه رهبری می گردد و کوشش زیاد ادامه دارد تا منابع معلوماتی این بخش مؤسسه را ارتقا بخشد با خرید کتب به روز شده این منابع را تقویت می بخشد

مؤسسه پروسه یی را روی دست دارد که  از استفاده مؤثر کتابخانه و منابع معلوماتی آن اطمینان حاصل کند.

 

۱۰.۳ دسترسی

مؤسسه از دسترسی مناسب استادان و  محصلان به منابع کتابخانه یی و معلوماتی اطمینان میدهد.

 

۱۰

۱۰

تسهیلات کتابخانه یی و معلوماتی برای استادان و محصلان برای مدت ده ساعت باز بوده و در هفته شش روز فعالیت می نماید همچنان کتاب های جدید خریداری و یک جلد در معاونیت علمی جهت استفاده استادان و دیپارتمنت ها قرار دارد

تسهیلات کتابخانه یی و معلوماتی برای استادان و  محصلان برای ده ساعت در روز و شش روز در هفته در دسترس قرار دارد.

 

 

 

 

معیار شماره ۱۱: آموزش، تکنالوژی معلوماتی و تسهیلات

املاک مؤسسه تحصیلی و زیربنای تکنالوژی معلوماتی در دستیابی به ماموریت و اهداف استراتیژیک مؤسسه کافی میباشد

 

مدارک 

نمره مؤسسه 

حد اکثر نمره 

شرح 

معیار فرعی / شاخص

۱۱.۱ سهولت های تدریسی

مؤسسه امکانات کافی تدریسی را غرض حمایت از تحقیق، تدریس بشکل تیوری و عملی و نیازمندیهای  محصلان فراهم میسازد.

امکانات تدریسی در صنوف درسی موجود می باشد که عبارت از مونیتور پروجکتور صالون های امتحانات کلینیکی مشاهدوی اطاق برگزاریPBL سالون کنفرانس لابراتوار ها برای دروس عملی

۱۰

۱۰

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ نصاب های پوهنحی های سه گانه خویش را جهت تدریس هر چه خوبتر مضامین ترتیب و از طریق وزارت تحصیلات عالی تایید و مورد استفاده قرار داده است که از طریق تسهیلات که در صنوف تدریسی مطابق نیاز مندی های محصلان قرار دارد ارایه می دارد

مؤسسه تسهیلات کافی تدریسی را غرض برآورده ساختن نیازمندیهای برنامه های اکادمیک خود فراهم ساخته و از آن حفظ و مراقبت می نماید.

 


۱۱.۲ تکنالوژی معلوماتی

مؤسسه سعی می نماید تا برای استادان و  محصلان زیربنای جدید و موثر تکنالوژی معلوماتی را فراهم سازد.

 

IT سنتر و دستگاه کنترول انترنت

ستدیوی تلویزیون طبی چراغ

۱۰

۱۰

زیر بنای تکنالوژی معلوماتی که مستلزم نیازمندی های محصلان، استادان و کارمندان اداری می باشد مهیا نموده است استفاده از مرکز IT توسط انترنت با هم وصل گردیده است موجودیت WiFi 

فعالیت تلویزیون تحصیلی طبی چراغ

مؤسسه زیربنای تکنالوژی معلوماتی و منابعی را که مستلزم نیازمندیهای  محصلان، استادان و کارمندان اداری اش باشد، مهیا میسازد.


۱۱.۳ تسهیلات

مؤسسه تسهیلات مناسب را مهیا میسازد.

توسط مدیریت اداری

کمره های امنیتی

مسؤلین بخش ها مختلف

۸

۸

مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ شخصی را مسؤل مراقبت از تسهیلات و محیط پوهنتون تعیین نموده است و همچنان جهت نگهداری خوبتر تسهیلات کمره های امنیتی شبانه روزی فعالیت دارد

مؤسسه شخصی را مسئول مراقبت از تسهیلات و محیط پوهنتون تعیین نموده است.

 

۱۱.۴ صحت، مصوونیت و امنیت

محیط پوهنتون برای  محصلان و استادان امن میباشد.

موجودیت کمره های امنیتی

سیستم های ایمینی در لابراتوار ها

سیستم اطفای حریق

موجودیت گارد امنیتی

۱۰

۱۰

تمام سیستم های ایمینی در مؤسسه فعال می باشد مثل کمره های امنیتی، گارد امنیتی، سیستم اطفای حریق، شفاخانه طبی چراغ، سیستم های ایمینی در لابراتوارها

اقدامات جهت بازنگری مرتب طرزالعمل های بهبود صحت، مصؤنیت و امنیت روی دست است.

 

 

۴۲۹

۴۵۲